DOLAR 32,3315
EURO 35,1042
ALTIN 2308,444
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bayramda araç kiralamak isteyenlere uyarılar

    Bayramda araç kiralamak isteyenlere uyarılar
    21.06.2017
    A+
    A-

    Okulların kapanması ve bayram tatili ile beraber araç kiralama firmaları şimdiden bayram etti. Araçların %90’ı doldu.

    Vivi Araç Kiralama Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Yılmaz, Ramazan Bayramı öncesi araç kiralamak isteyenleri uyardı.

    Araç kiralama sürecinin göz ardı edilmemesi gereken detaylar içerdiğinin altını çizen Yılmaz, doğru bilinen yanlışları anlattı. Kiralama işleminin baştan sona bilinçli yapılması gerektiğini belirten Vivi Araç Kiralama Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Yılmaz ödeme yöntemi, yakıt-vites seçenekleri, rezervasyon ve sözlü teyit gibi konularda vatandaşları uyardı.

    Araç kiralamak isteyenlerin kredi kartının haricinde senet ve benzeri yöntemlere başvurmaması gerektiğini dile getiren Yılmaz, bunun daha sonradan çeşitli sıkıntılar oluşturabileceğini, senet ile ödeme daha avantajlı gibi görünse de aslında belirli riskler taşıdığını söyledi. Bunun yanı sıra internetten rezervasyon yapanların da dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Yılmaz “Araç kiralama işlemini internetten yapıyorsanız rezervasyonunun onaylandığına dair mail & sms aldınız mı, kontrol edin. Çünkü siz web sayfasından işlemi tamamlasanız bile gerçekten onay tamamlanmamış olabilir” diye konuştu.

    Kiralanan aracın hasarsız olduğu yönünde genel kabul olduğunu belirten Yılmaz, “Aracı teslim alırken ve teslim ederken aracınızı tanıyın, araçta çizik vs varsa mutlaka sözleşmeye yazdırın. Ayrıca kiralama koşulları sayfasını mutlaka okuyun, farklı talep ve istekleri var mı ? Provizyon depozitonuz geri iade edilene kadar mutlaka sözleşmesini saklayın” dedi.

    Sözlü teyit almanın bir güvence olmadığına değinen Yılmaz şunları söyledi: “Araç kiralama şirketlerinde bire bir iletişim kurduğunuz ve anlaşma sağladığınız personelden yazılı teminat alın. Sözlü teyit almanız hukuken geçerli olmayacaktır”

    Vivi Araç Kiralama Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Yılmaz, güvenli ve kurumsal bir firma ile çalışılsa dahi yakıt ve vites seçeneklerinde doğru tercih yapılması yönünde vatandaşları uyardı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.