DOLAR 32,5694
EURO 34,7731
ALTIN 2491,659
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bayramda yediklerinize ve içtiklerinize dikkat edin

    Bayramda yediklerinize ve içtiklerinize dikkat edin
    11.06.2018
    A+
    A-

    Makarna, Lütfen! Kurucusu ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu yaklaşan Ramazan Bayramı’nda misafir ağırlamaya hazırlanan ve tatile gidecek olanlara çeşitli uyarılarda bulundu;

    Bayburtluoğlu’nun bayramda misafir ağırlayacaklara önerileri şöyle:

    • 1.Sütlü tatlılar bir saatten fazla buzdolabı dışında kalmamalı. Sütlü tatlı yaptığınızda ya da satın aldığınızda mutlaka buzdolabında muhafaza ediniz.
    • 2.Tereyağlı baklava buzdolabına konamaz ama özellikle ve özellikle çok serin bir yerde kalmalıdır. Evinizde güneş görmeyen, hatta serin bir yerde tereyağlı baklavanızı muhafaza etmeyi ihmal etmeyin.
    • 3.İçeriğinde yumurta bulunan revani gibi tatlılar da geceden mutlaka buzdolabına kaldırılmalı, açıkta bırakılmamalı.
    • 4. Çiğ yumurta kullanılan kremalarda pastörize yumurta tercih edilmesi olası zehirlenmelerin önüne geçecektir.
    • 5. Tatlıların üstünde ikram edilen kaymak mutlaka servis süresine kadar buzdolabında bekletilmeli, servis sırasında çıkartılmalıdır.
    • 6. Dondurmalı tatlıların servisinde dondurma yumuşasın diye dışarı çıkartıldığında problem oluşabilir. Dondurmayı fazla bekletmemeye dikkat edin.

    Makarna, Lütfen! Kurucusu ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu bayramda tatile gidecek olanlara ise şu önerileri verdi:

    • 1. Açık büfelerde bulunan kek, pasta, kremalı tatlıları az miktarlarda tüketmeye çalışın. Zira krema çabuk bozulabilen bir yiyecek olduğundan besin zehirlenmesinden kendinizi koruyun.
    • 2. Omleti gözünüzün önünde, taze yaptırmayı tercih edin.
    • 3. Tereyağı, kaymak, peynir gibi süt ürünlerinin soğuk dolapta servis edilmeleri gerekiyor. Bu ürünleri yeterince soğuk bulmuyorsanız görevlileri uyarıp kontrol etmelerini sağlayabilirsiniz.
    • 4. Mayonez gibi yumurtalı sosların masalarda bekleyen şişe hallerini değil, tek kullanımlık kapalı hallerini tercih etmeniz daha iyi olabilir.
    • 5. Sıcak yemeklerin sıcaklıkları az ise görevlileri uyarın, bu yemekleri tüketmeyin. Mikroorganizmalar ılık yemekleri çok severler; bu yüzden yemeklerinizin sıcak olmasına dikkat edin.

    Tuğba Bayburtluoğlu bayramı evinde geçirecek ve misaifr ağırlayacak olanlara bir de Haşhaşlı Bayram Tatlısı tarifi verdi:

    Haşhaşlı Bayram Tatlısı:

    www.makarnalutfen.com adresinde bulunan ve içinde içinde %10 oranında mavi haşhaş, kinoa, chia tohumu ve amarant ihtiva eden “Haşhaşlı yumuşak kek” karışımını 2 yumurta, yarım su bardağı süt (100 ml) ve yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml) ile beraber çırpıp akışkan bir hamur elde edin. Yağlanmış tepsiye döktükten sonra 180 santrigrat derecelik fırında 30 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

    Tatlı yapmak için şerbet tarifi ise şöyle: Keki tatlıya çevirmek isterseniz 1.5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su ile hazırladığınız şerbeti kek soğuk ve şerbet sıcak olacak şekilde keke ekleyebilirsiniz.

    Afiyet olsun!

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.