DOLAR 32,7014
EURO 34,9193
ALTIN 2504,609
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    BDDK, sosyal medya dolandırıcılıklarına savaş açtı

    BDDK, sosyal medya dolandırıcılıklarına savaş açtı
    22.01.2019
    A+
    A-

    BDDK, SOSYAL MEDYA DOLANDIRICILIKLARINA SAVAŞ AÇTI

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sahte sosyal medya hesabı ve sitelere yönelik vatandaşları uyardı.Sosyal medya platformlarında banka müşterilerini hedef alan sahte reklamlarda herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, bu paylaşımlara itibar edilmemesi ve gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi hususunda uyarıda bulundu.

    Söz konusu reklamlar, BDDK ismi ve logosuna ilaveten banka logosu ve görselleri kullanılarak hazırlanan,kredi kartı ücret iadesi veya banka tarafından düzenlenmiş gibi görünen hediye çekilişi gibi site bağlantılarını içeren reklamlar cezbedici ama gerçek olmayan vaatler sunuyor.

    Konuyla ilgili Avukat Baran Usanmaz ‘’Bu tip dolandırıcılık isteğiyle hareket eden oluşumlar, e-posta adres başlık kısmında bankadan gönderilmiş gibi düzenleme yapabiliyor ve e-posta gelen kutusunda ilk dikkat çeken başlığı kurumsal kimlikmiş gibi beyan edebiliyor. Öncelikle sadece e-posta’ya tıklayarak, e-mail içeriği görüntülenmeli ve mümkün olabiliyorsa her zaman bir sonraki adım olarak e-posta’nın gerçek adres kısmını incelemek gereklidir. E-postanın nereden iletildiğini teyit etmek için, bu gerçek adres kısmı yol göstericidir ve e-posta’nın hangi bankadan veya kurumdan yollandığı anlaşılmaktadır. Her ne olursa olsun bankalar zaten bu şekilde bir linkle kullanıcılarına ulaşım sağlamaz, promosyon teklifinde bulunmaz. Başkaca tehlikeli olan ise SMS ile operator mesajıyla gelen linklerdir. Bu linkleri kabul ettiğiniz takdirde, telefonunuzun kendisine ve direkt olarak online bankacılık sistemine eriğim için kullandığınız ikincil güvenlik şifrenize kadar erişim sağlanma imkanı yaratılmaktadır’’dedi.

    Dolandırıcılar, hem BDDK hem çeşitli bankalar adına onlarca sahte hesap oluştururken,BDDK “Tespit edilen sahte hesap yada sitelere erişim ile ilgili gerekli işlemler tarafımızca tesis edilmektedir,herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına bu tür ilanlara itibar edilmemesi ve gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi hususlarının hatırlatılmasında fayda mülahaza edilmektedir’’açıklamasını yaptı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.