DOLAR 32,3296
EURO 35,0452
ALTIN 2280,822
BIST 8995,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Belek’teki otellerde silahlı güvenlik görevlileri olacak

    Belek’teki otellerde silahlı güvenlik görevlileri olacak
    31.01.2017
    A+
    A-

    Türkiye’ye gelen turistlerin güvenliğini sağlamak için geniş kapsamlı tedbirler alınıyor. Önümüzdeki turizm sezonunda otellerde silahlı güvenlik görevlileri görev yapacak. Dünyaca ünlü Belek Turizm Merkezi ise özel bir güvenlik ordusu kuruyor

    Son yıllarda dünyada artan terör olaylarına karşı Türkiye’ye gelen turistlerin güvenli bir tatil yapabilmesini sağlamak için önümüzdeki turizm sezonunda çok kapsamlı önlemler uygulamaya konulacak. Bu kapsamda alınacak önlemlerin başında, otellerin silahlı güvenlik görevlilerince korunması ilk sırada geliyor. Bu konuda yapılacak yasal düzenleme tatil sezonunun açılışına yetiştirilecek.
    Güvenlik konusunda atılacak ikinci adım ise turizm bölgelerinin özel güvenlik şirketleri tarafından korunacak olması. Bu konuda ilk adımı atan Belek Turizm Merkezi, özel bir güvenlik şirketiyle çalışacak. G20 toplantılarında ABD’nin eski başkanı Barrack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi dünya liderlerini ağırlayan Belek’te, 43 otel faaliyet gösteriyor.

    Maksimum teyakkuz

    OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, güvenlik konusunda Antalya’da otellerin maksimum teyakkuzda olduğunu belirterek, şunları söyledi:

    “Valilik ve kolluk kuvvetleri çok sıkı çalışıyor. Her tesisin bir güvenlik sitemi var. Artık silahlı güvenlik görevlilerini otelin önünde göreceksiniz. Silahlı güvenlik için izinler çıkacak. Belek özel bir güvenlik firmasıyla anlaşmak üzere. Eskiden polis yolda kontrol yaparken, ‘turist rahatsız oluyor’ diye güvenlik kuvvetlerinden rica ederdik. Şimdi Frankfurt Havalimanı’nda silahlı polisler dolaşıyor, turist artık buna alıştı. Şirketler ve oteller artık çalışanlarını istihdam ederken siciline daha fazla dikkat edecek. Bu güvenlik kaygısı ya da boşluğu var diye değil, profesyonel tedbir olarak ortaya konulacak.”

    Hasret bitiyor Ruslar gelecek

    Rusya’dan Türkiye’ye en fazla turist getiren tur operatörü Coral Travel’in bağlı olduğu OTI Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, “Çok anormal bir şey olmazsa 2017 yılında Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan Türkiye’ye 3 milyon turist gelecek. Bunun 1 milyonunu Coral Travel olarak biz getireceğiz. Rus turist sayısı 2015’teki seviyeye ulaşacak” dedi. Bektaş, “Rusya’nın Türkiye’de tatil yasağını kaldırdığı eylülden itibaren geçen 3 ayda Türkiye’ye 750 bin Rus turist geldi. Biz izin çıkar çıkmaz üç günde organize olarak turist akışını başlattık. Dünyada başka hiçbir tur operatörü, Thomas Cook, TUI gibi dev şirketler bile bunu yapamaz” dedi.

    Kıymetimiz anlaşıldı

    Bektaş, “Temmuzda darbe girişimi olmasına rağmen Rus turistler eylülde Türkiye’ye gelmeye başladı. Ruslar Türkiye’yi çok iyi biliyor, Türkiye’nin güvenli olduğunu, otellerin konforunu, medyanın taraflı davrandığını çok iyi biliyor. Ekonomik ya da yasaklar sebebiyle tatile çıkmıyor, çıkarsa da sadece Türkiye’ye geliyorlar. Petrol fiyatlarının düşmeye başladığı 2014’ten itibaren Rusya’da yurtdışına çıkış azalmıştı. 2018’den sonra Rusya’da ekonomik büyüme başlayacak, bu sayede daha fazla Rus turist gelecek” diye konuştu.

    2016’nın çok zor bir yıl olduğunu ancak bu zor yılda Türkiye’nin turizmde ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını belirten Bektaş, şunları söyledi:

    “Avrupalı turist açısından ise bu yıl Türkiye’nin aile tatilinde ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Yunanistan ve İspanya altın yıllarını yaşadı. Kalantor veya daha üst segment Almanlar zaten hep İspanya’ya gidiyordu. Bize gelenler orta ve orta alt segment. Türkiye yerine oralara gidenler hayal kırıklığına uğradı. Bu nedenle Türkiye’nin gücü net ortaya çıktı. Kalite ve fiyat standardının ne kadar dengeli olduğu ortaya çıktı. Şu reailite ortaya çıktı; orta ve orta üst segmentte Türkiye olmazsa olmaz. Kalitesi, hizmeti, fiyatı ve güvenliğiyle Türkiye’nin rakibi yok. Avrupalı turist sonunda Türkiye için ‘bu memleket ayrı’ diye düşündü. 2017’de Avrupa’dan gelen turist sayısı 2016’ya yakın bir seyirde olur, daha kötü olmaz.”

    KGF iflasları önledi

    Bektaş, “2016 çok zordu. Oteller, operatörler batar mı, hizmet standardı, yolcu memnuniyeti ne olur, diye beklediler ama çok şükür hiçbir şey olmadı, gelen mutlu döndü” diye konuştu. Bektaş, “Bankalar Birliği’nin kasımda yapılan Antalya toplantısı, turizmcileri çok rahatlattı. Böyle zor bir yılda iflas olmaması o toplantı sayesindeydi. Kredi Garanti Fonu ilk defa bu kadar aktif çalıştı. Turizme can simidi oldu. Hükümete ve Bankalar Birliği’ne çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

    ‘Rubleyle ticareti başlattık’

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla ruble ile ticareti ilk olarak turizmde başlattıklarını kaydeden Bektaş, şunları söyledi:
    “Aralıktan bu yana ruble transferi yapıyoruz. Denizbank ile çalışıyoruz. Şu ana kadar 451 milyon ruble getirdik, önümüzdeki haftaya kadar 1 milyar rubleyi taşımayı hedefliyoruz. Bunun da öncüsü olduk.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.