DOLAR 32,3392
EURO 35,1034
ALTIN 2238,513
BIST 8791,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beşiktaş ve Kadıköy’de ev fiyatları 200 bin TL düştü

    Beşiktaş ve Kadıköy’de ev fiyatları 200 bin TL düştü
    14.05.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin emlak piyasası açısından en değerli iki ilçesi Beşiktaş ve Kadıköy. Arzın az, talebin yüksek olduğu bu iki ilçede yüksek fiyatlar nedeniyle konut almak oldukça zor. Öyle ki Kadıköy’de 1 yıl öncesine kadar 100 metrekare ikinci el bir konutun fiyatı 800 bin TL, Beşiktaş’ta ise 1 milyon 200 bin TL’ye kadar çıkmıştı. Emlak piyasasındaki durgunluk bu iki ilçeye de yansıdı. Kadıköy’de 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 100 bin TL, Beşiktaş’ta ise 200 bin TL düştü. RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn “Bu fiyatlar Kadıköy ve Beşiktaş’ta ev sahibi olmak için büyük fırsat.Son 5 yılda yüzde 30’un üzerinde değer kazanan bu iki ilçede bu fiyatları 1 yıl sonra görmemiz imkansız” dedi.

    Dünyanın en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren kurumu RE/MAX’in ülkemizdeki temsilcisi RE/MAX Türkiye, Kadıköy ve Beşiktaş’ın emlak fiyatlarını masaya yatırdı. RE/MAX Türkiye’ye göre ülkemizin en gözde iki ilçesi emlak alımları için büyük fırsat barındırıyor.

    Remax Türkiye’nin çalışmasına göre arzın az, talebin ise en çok olduğu iki ilçe de emlak piyasasında yaşanan durgunluktan payına düşeni aldı. 2017 yılında Beşiktaş’ta metrekare emlak fiyatları 12 bin TL’ye, Kadıköy’de ise 8 bin TL’ye kadar çıkmıştı. Son 5 yılda ise konut fiyatları her iki ilçede yüzde 30’un üzerinde değer kazandı.

    Türkiye’nin en yüksek konut fiyatlarına sahip Kadıköy ve Beşiktaş’taki fiyat artışı, emlak piyasasındaki durgunluktan etkilendi. Fiyat artışı durduğu gibi son 12 aylık dönem içinde Kadıköy’de yüzde 10’un Beşiktaş’ta ise yüzde 15’in üzerinde fiyatlar düştü.

    RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, Beşiktaş ve Kadıköy’teki bu fiyat düşüşünün büyük fırsatlar barındırdığını belirterek “İstanbul’da Kadıköy’de 1 yıl öncesine kadar 100 metrekare ikinci el bir konutun fiyatı 800 bin TL, Beşiktaş’ta ise 1 milyon 200 bine kadar çıkmıştı. Emlak piyasasındaki durgunluk bu iki ilçeye de yansıdı. Kadıköy’de 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 100 bin TL, Beşiktaş’ta ise 200 bin TL düştü. Bu fiyatlar Kadıköy ve Beşiktaş’ta ev sahibi olmak için büyük fırsat. Son 5 yılda yüzde 30’un üzerinde değer kazanan bu iki ilçede bu fiyatları 1 yıl sonra görmemiz imkansız. Şunu hatırlamak isterim; son 10 yıl içinde Beşiktaş’ta konut fiyatları yüzde 288, Kadıköy’de yüzde 291 seviyesinde yükseldi. Bu iki ilçede konut almak gerçekten zor. 200 bin TL’ye varan düşüşlerden faydalanmak isteyenler hızlı davranmalı” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.