DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beşir Derneği bu ramazanda da yüzleri güldürecek

    Beşir Derneği bu ramazanda da yüzleri güldürecek
    12.05.2018
    A+
    A-
    Ramazan ayında daha çok ihtiyaç sahibine yardımlarını ulaştırmak için gayret eden Beşir Derneği, bu sene de yüzleri güldürmeye devam edecek. Kumanya, bayramlık giyim, nafile, adak, akika kurban kesim organizasyonları ve nakdi yardımlar artarak devam edecek
     
    Anadolu’daki yardımlaşma kültürünün günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Beşir Derneği, bu Ramazan ayında yoğun bir şekilde hayata geçireceği yardım faaliyetleriyle kapısı çalınmadık ihtiyaç sahibi bırakmayacak. Ramazan ayında uygulayacağı yardımlar için hazırlıklarını tamamlayan dernek, fitre ve zekat bağışı, kumanya, bayramlık giysi, kurbanlık, evden eve iftarlık sıcak yemek ikramı ve nakdi yardım konu başlıkları altında faaliyetlerini gerçekleştirecek. Bağışçılarından aldığı maddi ve manevi destek ile yardım faaliyetlerini yürüten dernek, bu bereketli ayda gönülleri bir araya getirecek.
    Ramazan ayında gerçekleştirilecek insani yardım faaliyetlerinden bahseden Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar, bu ayda yapılan her yardımın çok önemli olduğunu belirtiyor. Hayata geçirecekleri projelerle bu bereketli ayda herkesin yüzünü güldürmeyi amaçladıklarını dile getiren Sarıyar, “Ramazan ayı en yoğun olduğumuz dönem ve Ramazan ayında gelen desteklerle 11 ay yardım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Önceki dönemlerde derneğimize yapılan bağışlar bu dönemde artarak devam ediyor ve biz bu sayede çalışmalarımızı aksamadan devam ettirebiliyoruz. Bu konuda duyarlılık gösteren herkesi projelerimize katılarak hayra ortak olmaya davet ediyoruz. Özellikle ‘Bir Kap Bir Kalp’ projemizde yer alarak, evinizde pişirdiğiniz yemeği başka bir aile ile paylaşabilir, bir ihtiyaç sahibini sevindirebilirsiniz” açıklamasında bulundu.
    Bir Kap Bir Kalp Projesi ile sofralar kurulacak
    Beşir Derneği, bu projesiyle bağışçıların kendi mutfaklarında pişirdikleri yemekleri yoksul ailelerin sofralarına ulaştırarak bir gönül köprüsü kurulmasına vesile olacak. Dernek, her gün iftardan önce, tüm Türkiye’de evden eve iftar yemeği taşıyacak.İhtiyaç sahipleri fabrikada ya da yemek şirketinde üretilmiş yemeklerle değil, başka bir ailenin emeğiyle pişirilmiş sıcak yemekle oruçlarını açacaklar.
    2017 yılında bu projeyle 100 bine yakın aileye ulaştıklarını bildiren dernek yetkilileri, bu sene 300 bin aileye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
    Bu anlamlı projeye isteyen herkes başvurabilir. Bunun için derneğin web sayfasındaki ‘Sıcak Yemek İkram Formu’nu doldurmak ve cep telefonunuza gelen onay kodu ile ön kayıt sürecini tamamlamak gerekiyor. Başvurunuz onaylandıktan sonra bulunduğunuz bölgedeki dernek temsilcisi sizinle irtibata geçecek ve kampanya bilgileri ayrıca mail adresinize de gönderilecek. Daha sonra, Beşir Derneği ekipleri randevu verdiğiniz günde, iftardan 3 saat önce gelerek hazırladığınız yemekleri alacak ve yardıma muhtaç ailelere ulaştıracak.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.