DOLAR 32,5951
EURO 34,7946
ALTIN 2501,68
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beyaz Müzayede sezon sonunda yoğun ilgi gördü

    Beyaz Müzayede sezon sonunda yoğun ilgi gördü
    05.06.2017
    A+
    A-

    Beyaz Müzayede’nin gerçekleştirdiği ve sezonun son müzayedesi olan 40. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi, sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Müzayede salonu tamamen dolarken, değerli eserler için yapılan kıyasıya çekişme salonda gülüşmelere neden olarak eğlenceli anlar yaşattı. Müzayedede Tate Modern’ın kurucuları arasında bulunan önemli koleksiyonerler Sir ve Lady Sainsbury’nin de koleksiyonuna giren Mübin Orhon’un 1965 tarihli ‘Le Havre’ isimli başyapıtı 378 Bin TL’den alıcı buldu.

    Türk Çağdaş Sanatı ustalarından modern sanatın dünyaca ünlü temsilcilerine kadar 137 sanatçının birbirinden değerli 271 eserinin yer aldığı 40. Beyaz Müzayede, 4 Haziran Pazar günü Orjin Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sezonun son müzayedesi olmasının yanında sanat değeri yüksek birçok eseri bir araya getirmesi sebebiyle sanatseverler müzayedeye yoğun ilgi gösterdi. Müzayede boyunca eserleri almak için gerçekleşen kıyasıya mücadeleler, salonda gülüşmelere neden olarak herkesin eğlenceli anlar yaşamasını sağladı.

    Müzayedede Mübin Orhon’un başyapıtı 1965 tarihli ‘Le Havre’ 378 Bin TL’lik fiyatıyla en yüksek fiyata satılan eser oldu. Türk Çağdaş Sanatı temsilcilerine göre daha az esere sahip olan Alaettin Aksoy’un ‘Yalan’ isimli başyapıtı da sanatseverlerden hak ettiği ilgiyi görerek 347 Bin TL’den alıcı bularak en yüksek fiyata satılan ikinci eser oldu.

    Türk Çağdaş Soyut Sanatı’nın en önemli temsilcilerinden Burhan Doğançay’ın 1973 tarihli Hücum Serisi’nden ‘Swirling Breakthrough’ isimli yapıtı 284 Bin TL’den alıcı bulurken, 1970 tarihli ‘The House of the Rising Sun’ isimli yapıtı 227 Bin TL ile alıcısına kavuştu.

    Paris Ekolü’nün temsilcilerinden Nejad Melih Devrim’in 1957 Tarihli ‘Mémoire De Chartes’ isimli eseri 284 Bin TL’lik fiyattan alıcı buldu. Değerli Çağdaş Sanat ustalarından Mehmet Güleryüz’ün 1938 tarihli ‘Kaplan Adamın Karısı’ adlı eseri ise 252 Bin TL’lik fiyatı ile en yüksek fiyata alıcı bulan eserler arasına girdi.

    Türk Çağdaş Soyut Sanatı’nın çok önemli ustası Adnan Çoker’in 1997-2014 tarihli ‘Beş Kare’ isimli yapıtı ve Türk Modern Naif Sanatı’nın en büyük ustası Nedim Günsür’ün 1979 tarihli ‘Balıkçı Evi’ isimli önemli yapıtı ise 214 Bin TL’den alıcı buldu.

    Aziz Karadeniz tarafından yönetilen ve yoğun ilgi ile takip edilen 40. Beyaz Müzayede, sezonu sanatseverlerin yoğun ilgisi ve beğenisi ile kapattı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.