DOLAR 32,536
EURO 34,9474
ALTIN 2439,357
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beykoz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Özbek’e Onur Ödülü

    Beykoz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Özbek’e Onur Ödülü
    19.11.2018
    A+
    A-

    Beykoz Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Meral Özbek, TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile düzenlenen 28. İstanbul ‘Deneyim’ Sanat Fuarı’nda Sanat ve Toplumbilim Kuramcısı Onur Ödülü’ne layık görüldü. Sosyal bilimcilerin ‘Başka türlü bir’ dünya hayal ettiğini belirten Özbek, bu sözün kendi alanlarındaki karşılığının ‘demokratik kurumsal alan’ olduğunu söyledi. TÜYAP’ın böyle bir alan yaratmasından dolayı teşekkür eden Özbek, ödülü meslektaşları ve öğrencileri ile paylaştığını ifade etti.

    Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş (TÜYAP) tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile düzenlenen ARTIST 2018 / 28. İstanbul ‘Deneyim’ Sanat Fuarı’nın her yıl sanat alanındaki çalışmaları nedeniyle verilen Onur Ödülleri sahiplerini buldu. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törende, Sanat ve Toplumbilim Kuramcısı Onur Ödülü’ne Beykoz Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Özbek layık görüldü. Özbek’e ödülünü yazar Selçuk Altun takdim etti.

    Can Yücel’in bir şiirinde “Başka türlü bir şey benim istediğim” dediği gibi başka türlü bir dünya istediklerini belirterek ödül konuşmasına başlayan Özbek, bu sözün kendi alanlarındaki karşılığının kamusallık ve deneyim dolu bir ‘demokratik kurumsal alan’ ihtiyacı, arzusu olduğunu söyledi.  Herkesin yaşam deneyimlerini zenginleştirebildiği, eşit ve özgür biçimde paylaşabildiği, duygularını, fikirlerini, söz ve eylemlerini kamusallaştırabildiği, insan haysiyetine yakışan bir demokratik kültür, kamusal alan arzu ettiklerini anlatan Özbek, TÜYAP’ın tam da böyle bir alan yarattığının altını çizdi.

    Sosyolojik tahayyül ile yaklaşılıyor

    ‘Deneyim’ kavramını ‘sosyolojik tahayyül’ kavramı ile ilişkilendiren Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyolojik tahayyül kavramı bize akıl ile hayal gücünü, akıl ile imgelemi bir arada düşünmemizi getiriyor. ARTIST İstanbul ‘Deneyim’ Sanat Fuarı’nın deneyim kavramına bu türden bir sosyolojik tahayyül ile yaklaştığını düşünüyorum. Bu nedenle emeklerine teşekkür ediyorum. Ben bu ödülü, akademik ömrünü yaptığı şeyi gerçekten iyi yapmaya veren, kültürel ve kamusal duyarlılık sahibi olan yüzlerce meslektaşımla, arkadaşım ve öğrencilerimle paylaşmak istiyorum.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.