DOLAR 32,3783
EURO 35,051
ALTIN 2325,815
BIST 9141,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beylikdüzü Belediyesi, Kadın Dayanışma Merkezi’ni kuruyor

    Beylikdüzü Belediyesi, Kadın Dayanışma Merkezi’ni kuruyor
    26.11.2017
    A+
    A-

    Kadınların duygusal, psikolojik, ekonomik ve fiziksel şiddete uğramaları durumunda başvurabilecekleri bir merkez oluşturmak için adım atan Beylikdüzü Belediyesi, Kadın Dayanışma Merkezi’ni kuruyor. Psiko-sosyal destek hizmetleri, hukuki danışmanlık, psikolojik danışmanlık, telefonla danışmanlık ve ekonomik desteklere yönlendirme gibi hizmetler verecek olan Kadın Dayanışma Merkezi, Beylikdüzülü kadınlara eşit ve adil bir hizmet anlayışı sunacak.

    Beylikdüzü Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde tam da anlamına yakışır bir oluşumla adını duyuruyor. Bünyesinde Kadın Dayanışma Merkezi adında bir merkez kurmaya hazırlanan Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bölgedeki kadın ve çocukları hedefliyor. İstatistiki verilere bakıldığında Türkiye’de şiddete uğramış kadınların yüzde 89’unun hiçbir kuruma başvurmadığı ortaya çıkıyor. Beylikdüzü Belediyesi de bu sonucu bertaraf etmek ve ilçede yaşayan şiddet gören ya da görmüş kadınlara yol gösterici olabilmek için çalışmalarını hızlandırdı.

    Beylikdüzü Belediyesi’ne bağlı bir birim olarak en kısa sürede kurulacak olan Kadın Dayanışma Merkezi, danışanlarına psiko-sosyal destek hizmetleri, hukuki danışmanlık, psikolojik danışmanlık, telefonla danışmanlık, güvenlik planının hazırlanması ve ekonomik desteklere yönlendirme gibi hizmetler verecek. Şiddetten uzaklaşmak isteyen ancak nereye başvuracağını bilmeyen kadınlarda farkındalık oluşturmayı hedefleyen merkez, danışanlarına herhangi bir yargılama ve ayrımcılık yapmadan, çözüme odaklandıkları eşitlikçi ve adil bir sistem geliştiriyor. Kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele için kapsamlı politikaların hayata geçirilmesi noktasında kamu kurum ve kuruluşları ile STK’larla işbirliği içinde olduklarını belirten Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Muazzez Akbaba, bu merkez ile ilçede yaşayan kadınların haklarını daha doğru bir biçimde aramaya cesaret kazanacaklarını vurguladı. Merkezden hizmet almak isteyen kadınlar Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurabilirler.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.