DOLAR 32,3798
EURO 35,0431
ALTIN 2326,576
BIST 9137,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beylikdüzü’nde Sanatla Yaşam Atölyeleri yenileniyor

    Beylikdüzü’nde Sanatla Yaşam Atölyeleri yenileniyor
    24.11.2019
    A+
    A-

    Beylikdüzü Belediyesi, aktif katılım, ortak çaba ve eşit hizmet anlayışıyla Beylikdüzü’nün marka değerini artırmaya yönelik proje çalışmalarına devam ediyor. Şehrin yeşil alanlarının doğru planlamayla sanatsal çalışmalar için elverişli hale dönüştürülebileceğinin en güzel örneklerinden olan Sanatla Yaşam Atölyeleri yenileniyor. Aralık ayında başlayıp yaklaşık iki ay sürecek tadilat çalışmalarından sonra, Sanatla Yaşam Atölyeleri hem daha kullanışlı hale gelecek hem de farklı sanat dallarından sanatçılara ev sahipliği yapacak.

     Beylikdüzü’nün yeşil omurgasını oluşturan Yaşam Vadisi’nde merkezi konumu, modern mimarisi ve ahşap dokusuyla dikkat çeken Sanatla Yaşam Atölyeleri, birçok belediyeye de ilham veren bir sanat üretim merkezi olarak faaliyet gösteriyor. 20 resim grubu, 8 Kasım 2016’dan açılan ve 10 atölyeyi içinde barındıran Sanatla Yaşam Atölyeleri’nde çalışmalarını sürdürüyor. Mevcut haliyle sadece resim sanatıyla ilgilenen sanatçı ve grupların kullanabildiği Sanatla Yaşam Atölyeleri, Beylikdüzü Belediyesi’nin hem sanatçılara sunulan çalışma alanlarının şartlarını iyileştirmek hem de atölyeleri farklı sanat dalları için de kullanabilmek amacıyla yapacağı iki aylık tadilat çalışmasıyla yepyeni bir merkeze dönüşecek.

    Tadilat çalışmaları, atölyelerin fiziki koşulları nedeniyle sanatçılardan gelen ısıtma ve yalıtım sorunlarının giderilmesi yönündeki talepler doğrultusunda yapılacak. Ayrıca, bugüne dek sadece resim dalında faaliyet gösteren merkez, Belediye’nin atölyelerin dönüşümlü kullanılması için hayata geçireceği yeni sistemle farklı sanat dallarına mensup sanatçı ve gruplarının da çalışabileceği bir yer halini alacak.

    Hiçbir Sanatçı Mağdur Edilmeyecek

    Beylikdüzü’nde sanatı yaygınlaştırmak ve çocuklardan başlayarak her kesimi sanata teşvik etmek için atölyelerin daha fazla insana ulaşmasını önemseyen Beylikdüzü Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılacak ısı yalıtımı ve su izolasyon çalışmalarının ardından yenilenmiş haliyle atölyeleri, Beylikdüzü’nde yaşayan vatandaşların kullanımına açacak. Atölyelerin bakım, onarım ve yenileme süreçlerinde tek bir sanatçının bile mağdur olmaması için titizlikle çalışan Beylikdüzü Belediyesi, hali hazırda çalışmalarda bulunan sanatçıların mağdur olmaması için de gerekli lojistik desteği verecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.