DOLAR 32,3506
EURO 35,1155
ALTIN 2301,681
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bi’Dolu Aksesuar görücüye çıkıyor

    Bi’Dolu Aksesuar görücüye çıkıyor
    19.09.2018
    A+
    A-

    ‘Tekstil Aksesuarları Trend ve İnovasyon Etkinliği’ adıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan organizasyonda, 2019 yılı aksesuar trendleri tekstil sektörünün beğenisine sunulacak.

    Dünya’da bir eşi daha olmayan ve ülke yan sanayi sektörünün gelecek projeksiyonuna yön vermek amacını güden ‘Trend İnovasyon’ etkinliği, Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD) himayesinde, İTO, İSO, İHKİB, İTHİB, TGSD, LASİAD, MESİAD, OTİAD, BATİAD, TİGSAD, TRİSAD ve Okan Üniversitesi desteğiyle, 25-26 Eylül 2018 tarihlerinde üçüncü kez hayata geçecek. Yerli ve yabancı birçok profesyonel alım ve satım grubunu bir araya getirecek olan etkinlik kapsamında, sektörde faaliyet gösteren yan sanayi firmaları, kendilerine ayrılan stantlarda ürünlerini sergilerken, tekstil sektörünün diğer bir kolu olan hazır giyim firmaları da, en yeni trendleri ve inovatif tekstil aksesuarlarını birebir görme şansını yakalayacaklar. KYSD önderliğinde gerçekleştirilecek bu organizasyonla, gerek hazır giyim sektörünün gerekse de yan sanayi sektörünün büyük bir ivme yakalaması bekleniyor.

    Güçlü Yarınlar için; ‘Trend İnovasyon’

    Her sektörde olduğu gibi tekstil ve hazır giyim sektöründe de, negatif ekonomik hareketlilikten en az seviyede etkilenmek ve olağan dışı dönemleri minimum düzeyde kayıplarla atlatmak için markalaşma ve Ar-Ge’ye gereken önemi vermek gerekiyor. Kurulduğu günden bu yana Yan Sanayi temsilcilerini bu motivasyonla güdüleyen ve iç kırılımını inovatif ögelerin oluşturduğu organizasyonlar tertip eden KYSD, bu yıl üçüncü kez düzenlediği Trend İnovasyon etkinliğiyle birlikte sektörün gelişimini sürdürülebilir kılmayı amaçlıyor. Kurdaki dalgalanmalara mukabil ‘Trend İnovasyon’ katılımcılarına hiçbir şey yansıtmayan derneğin yakın zamanda hazırladığı ‘Türkiye Konfeksiyon Yan Sanayi Sektörü: Vizyon 2030’ raporu da bu doğrultudaki kararlılığı gözler önüne seren bir içeriğe sahip.

    Bi’Dolu Aksesuar Bi’Dolu Yenilik

    25-26 Eylül 2018 tarihlerinde Wow Airport Otel Convention Center’de gerçekleşecek etkinliğin en önemli ayağını B2B görüşmeleri oluşturuyor. 2019 yılı Aksesuar Trend ve İnovasyon Sergisi’nin de yer alacağı organizasyonda askı, astar, dar dokuma, düğme, etiket, fermuar, iplik, tela, kapitone ürünleri sergilenecek. Okan Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü’nün yine bu ürünleri kullanarak tasarladığı konsept trend alanı, nostaljik dikiş makinelerinden oluşan sergi ve sürpriz sunumlardan oluşan etkinlik içeriği ile III. Trend İnovasyon, 2018 yılına damgasını vuracak.

    Paylaştıkça Büyüyen Organizasyon

    25 Eylül Salı günü saat 09.00’da başlayacak olan ve konfeksiyon ve hazır giyim sektör temsilcileri ile bu sektörü tamamlayıcı ürünler üreten yan sanayi endüstrisi firmalarını bir araya getirmeyi amaçlayan etkinlikte; yeni teknolojiler ile tamamlayıcı ürünler hakkında bilgi paylaşım ortamı sağlanarak, 2019 yılı aksesuar trendleri görücüye çıkartılacak. İki gün sürecek etkinlik boyunca 70 seçkin firma, en yeni aksesuar trendlerini sergileyecekler.

    KYSD Başkanı Dr. Murat Özpehlivan’ın Mesajı:

    ‘Moda, tasarım ve hazır giyimle ilgilenen herkesi 25-26 Eylül’de Wow Airport Hotel Convention Center’a bekliyoruz. Konfeksiyon Yan Sanayi sektörünün bu büyük buluşmasında ziyaretçilerimiz, en yeni trendlerle ve inovatif ürünlerle buluşmaya hazır olsunlar.’

    Bilgi notları:

    Konfeksiyon Yan Sanayi Sektörü Hakkında:

    Konfeksiyon yan sanayi, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sanayinin en önemli yapı taşlarından biri olarak tamamlayıcı ve katma değer oluşturulmasında pay sahibi olan önemli bir sektördür. Toplam konfeksiyon maliyetinde yüzde 5-10 oranında bir maliyete sahip olup nihai üründe yüzde 5-15 oranında bir katma değer sağlamaktadır. Uluslararası rekabete açık yapısıyla ihracat deneyimine sahip olup yaklaşık yüzde 20 oranında direkt ve yüzde 50 oranında dolaylı ihracat gerçekleştirilmektedir. Sektör, bu yapısıyla ülkemize döviz girdisinin sağlanmasında önemli bir sorumluluk üstlenmiş ve üretim potansiyeli ile ciddi oranlarda istihdam sağlamış bir sektördür.

    Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD) Hakkında:

    1995 yılında kurulan Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği, sektöre verdiği hizmetleriyle ülke içinde ve dışında önemli platformlarda yer alan saygın bir kuruluştur. Yedi gruptan oluşan ve bu grupların içerisinde faaliyet gösteren sektörün öncüsü sanayici üyeleriyle birlikte KYSD’nin gücü, her geçen yıl daha da artmaktadır. Yapılan yatırımlarla ülke ekonomisine katkı sağlayan dernek üyeleri, ürünleri ve verdiği hizmetleriyle de uluslararası pazarlarda aranılan firmalar haline gelmişlerdir. Türk Konfeksiyon Yan Sanayi’nin ülke içinde oluşan gücünü uluslararası platformlarda gösterme çalışmalarını başarıyla sürdüren dernek, Türk tekstilinin gelişmesi için çaba gösteren kurum ve kuruluşların da destekçisidir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.