DOLAR 32,5008
EURO 34,7512
ALTIN 2490,528
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bien bayilerini ‘birlik’ adı altında bir araya getirdi

    Bien bayilerini ‘birlik’ adı altında bir araya getirdi
    09.05.2017
    A+
    A-

    Bien Seramik “Birlik” adını verdiği geleneksel bayi toplantısını 4-7 Mayıs tarihleri arasında Antalya Von Resort Golden Coast’ta düzenledi. Toplantıya Türkiye genelinden bayiler katılım gösterdi.

    Kuruluşunun 10’uncu yılını kutlayan Bien Seramik Antalya’da 10’uncu yılına özel 4 günlük bir etkinlik organize etti. 5 Mayıs Cuma günü saat 9.30 da başlayan bayi toplantısının açılış konuşmasını Bien Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan gerçekleştirdi.

    Nurullah Ercan konuşmasına ‘’Sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz’’ diye başladı. Sektörde 20. yılını doldurduğunu söyleyen Nurullah Ercan, 10 yıldır Bien Ailesi olarak kendilerine yol çizdiklerini de sözlerine ekledi. Ercan dürüst ve alçakgönüllü nesiller yetiştirmenin çok önemli olduğunu ifade ederek bizlerin de bu konuda üstüne düşen görevleri layıkıyla yerine getirmemiz gerekiyor dedi.

    Nurullah Ercan’dan sonra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ercan konuşma yaptı.

    Ercan ‘’Ufku, vizyonu ve hayali olan insanlar kazanıyor. Dolayısı ile sadece işinizi doğru yapmak yeterli olmuyor’’ dedi. Bilgiyi kullanıp aynı zamanda da fark yaratmamız gerekiyor. Biz Bien Ailesi olarak çok güzel hayaller kurduk, Sayın Nurullah Ercan’da bize hayallerimizi gerçekleştirmemiz için imkanlar sundu. Ben sizlerin huzurunda kendisine tekrar teşekkür etmek istiyorum’’ diyerek sözlerini bitirdi.

    Nurullah Ercan ve Ali Ercan’dan sonra konuşan Bien Satış Grup Başkanı Metin Savcı seramik ve inşaat sektörünün son iki yılını rakamsal verilerle değerlendirdi. Savcı ‘’2016 yılının ilk altı ayı beklentilerimizin üzerinde büyüdük. Fakat ülkemizde gelişen bazı olumsuz koşullar 2016 yılının ikinci yarısında sektörde şok etkisi yarattı. Sektör yıl sonuna doğru biraz ivme kazandı. Ülke ekonomisine baktığımızda 2016 yılında 2.9’luk bir büyüme gerçekleşti. Bu büyümeye etken 2016’nın ilk 6 ayı oldu. TÜİK’in raporuna göre inşaat sektöründe 2016 yılının ilk 6 ayındaki pozitif etkenlerle sektör %6.9’luk bir büyüme gösterdi. 2016’da yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen 1 milyon adet yapı ruhsatı alındı. 1 milyon 340 bin adet konut satışı gerçekleşti. İnşaat sektörünün ülke ekonomisi içindeki payı %8 seviyelerindedir. Yan sektörleri göz önünde bulundurduğumuzda sektörün ülke ekonomisindeki payı % 30 civarında oluşmaktadır. Bunun yanında maalesef enflasyonda yukarı doğru tırmandı. Enflasyonun dizginlenmesi hepimiz için çok önemli’’ dedi.

    Üretim ve pazarlama faaliyetlerinden de bahseden Savcı, Bilecik ve Bozüyük’teki fabrikalarında gelen talepleri dikkate alarak üretim kapasitelerini artırdıklarına değindi. Üretim tesislerindeki tüm hatlarda dijital baskı teknolojilerini kullandıklarını ifade eden Savcı, 2016 yılından bu yana yaklaşık 1600 ustaya eğitim verdiklerini sözlerine ekledi ve bu eğitimlerin önümüzdeki yıl da devam edeceğini belirtti.

    Savcı ‘’Tasarım açısından da yoğun bir dönem geçirdik. Bu yıl 4 farklı ebatta ürün çıktık. Özellikle duvar karosunda 40×120 ebadımızla sektörde fark yarattık. Bu ürünlerin pazara dinamizm getirdiğine inanıyorum. Seramik Sağlık Gereçleri’nde Selection adını verdiğimiz koleksiyon Kristal, Dune, Flash ve Pent adında 4 yeni seriden oluşuyor. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan raporda Bien 2015 yılı ilk 500 şirkette yerini aldı. 2016 yılı henüz açıklanmadı. 2015 değerlendirmesine göre genel sıralamada 364’üncü özel sektör sıralamasında 355’inci sıradayız. Bir diğer önemli gelişme de Bien ilk 500 sanayi şirketi arasında Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 50 şirketi arasında yer aldı. Bu güzel gelişmeyi de sizlerle paylaşmak istedim’’ diyerek sözlerini bitirdi.

    Metin Savcı’nın konuşmasının ardından soru cevap bölümü yapıldı. Bayilerin talep ve beklentilerini dile getirdiği toplantı ödül töreninin ardından son buldu.

    Tören sonrasında düzenlenen Gala Gecesi’nde Linet sahne aldı. Linet’in şarkıları ile eğlenen Bien Ailesi birlikte güzel anlara tanıklık etti.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.