DOLAR 32,5871
EURO 34,8485
ALTIN 2499,005
BIST 9667,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bien Seramik Türkiye’nin Yükselen Liderleri’nde ilk 100’ünde

    Bien Seramik Türkiye’nin Yükselen Liderleri’nde ilk 100’ünde
    06.12.2017
    A+
    A-

    Türkonfed ve Londra Borsası’nın 3 yıllık yaptığı kapsamlı araştırma sonucunda, Bien Seramik, Türkiye’nin yükselen liderleri arasında ilk yüze girdi. Yenilikçi tavrı, güçlü tasarımları ve ihracattaki payı ile öne çıkan Bien Seramik, ülke ekonomisi için önemli bir değer iddiası taşıyor.

    40 bini aşkın şirketi bünyesinde barındıran ve Türkiye’nin büyük iş dünyası örgütü olan TÜRKONFED’in 2013-2016 yıllarını kapsayan araştırmasında Bien Seramik, Türkiye’nin İlham Veren Şirketleri listesinde ilk yüze girdi.

    Araştırmaya göre Türkiye’nin İlham Veren Şirketleri listesine giren bu 100 şirket, 2013 ve 2016 yılları arasında Türkiye’nin aynı dönemdeki Gayri Safi Yurtiçi Hasıla artış hızının iki katı üzerinde büyüme gösterdi. Bunun yanı sıra 2016 yılında istihdamlarını bir önceki yıla göre yüzde 7’nin üzerinde artırdı. Araştırma kapsamında bu şirketler üç yıllık bileşik büyüme hızına bakıldığında ise Türkiye genelindeki yıllık istihdam artışının yaklaşık 4 kat üzerinde bir performans sergiledi. Araştırmanın içeriğini oluşturan tüm değerlere sahip Bien Seramik 2013-2016 yılları arasında ortalama %25.75’lik büyüme ile ilk yüzdeki yerini aldı.

    TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, “Türkiye’nin Yükselen Liderleri araştırması, sektörlerinde lider özelliği gösteren bu şirketlerin, gelecekte bu potansiyellerini sürdürdükleri takdirde ülke ekonomisi için nasıl bir değer yaratma potansiyeline sahip olacaklarının fotoğrafını çekiyor” dedi. 

    Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Londra Borsası ELITE işbirliğiyle gerçekleştirdiği araştırma daha önce İngiltere, AB Ülkeleri ve Afrika’da yapılmıştı.

    Yapılan araştırma son 3 yılda sürekli yüksek büyüme gösteren ve ilk 100 şirketten oluşan “Türkiye’nin İlham Veren Şirketleri”ni belirledi. Araştırmada İstanbul Sanayi Odası (İSO) I ve II. 500, Fortune 500 Türkiye (2013 ve 2016) ile BT Haber Bilişim 500 (2013 ve 2016) listeleri dikkate alındı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.