DOLAR 32,324
EURO 35,1055
ALTIN 2300,216
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    BIG 5 SHOW SAUDI’de Türk yapı sektöründen 3.500’ü aşkın birebir görüşme

    BIG 5 SHOW SAUDI’de Türk yapı sektöründen 3.500’ü aşkın birebir görüşme

    Suudi Arabistan’da hayata geçecek büyük çaplı inşaat projelerinde kendine yer arayan uluslararası firmaların buluşma merkezi olan BIG 5 Show Saudi, kapılarını 05-08 Mart 2018 tarihleri arasında 8. kez açacak. Körfez bölgesini aşarak tüm dünya ticaretinde rol oynaması nedeniyle BIG 5 Show Saudi’ye 2018 yılında Suudi Arabistan, İtalya, Almanya, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin aralarında olduğu 35 ülke, 39’u Türk katılımcılardan oluşan 415 firma ve 15.000 ziyaretçi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl BIG 5 Show Saudi’de Türk firmalarının gerçekleştirmiş olduğu 3500’ü aşkın birebir görüşme ise Türk firmalarının global adımları açısından önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor

    Türkiye’de yurt dışı fuarcılığın kilometre taşlarından olan Expotim & Ladin Grubu, bugün yapı, enerji, gıda ve tarım, otomotiv, mermer, moda ve tekstil başta olmak üzere 30’ı aşkın uluslararası fuara ev sahipliği yapıyor.

    Expotim & Ladin Grubu’nun bugünlerde hazırlıklarını sürdürdüğü fuar organizasyonu ise 05 – 08 Mart 2018 tarihleri arasında Cidde’de düzenlenecek olan BIG 5 Show Saudi. Uluslararası alanda yapı ve yapı malzemeleri sektörünü 8. kez bir araya getirecek olan fuarın, 2025 yılında 96.5 milyar dolarlık hacme ulaşacağı tahmin edilen Suudi yapı sektörüne yönelik olarak, ülkenin 2030 mega projeler konsepti dahilinde hazırlanan büyük çaplı yapı çalışmaları için önemli bir hazırlık aşaması olacağı ve bölge sektörünün yaşadığı teknik ve inovatif zorlukları aşmak adına yeni teknolojilerin, makinelerin, araç ve malzemelerin tanıtıldığı bir organizasyon olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

    Suudi Arabistan’daki bir diğer ekonomik gelişme ise bütçedeki büyüme oldu. Veliaht Prens Muhammed bin Selman ülke tarihinin en büyük bütçesini açıkladı. Suudi Kralı ”Bu, petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen, krallığın tarihindeki en büyük bütçedir. Gelir payı 783 milyar riyal, gider payı 978 milyar riyal, aradaki bütçe açığı da 195 milyar riyal” açıklamasını yaptı. 2018 bütçesinde petrol gelirlerinde yüzde 50 oranında azalma olduğuna dikkat çeken kral ile veliaht oğlu, yolsuzlukla mücadele ve fonlardan tasarruf siyasetine devam edeceklerini vurguladı. Suudi medyasına göre devasa bütçe açığı küçülerek 2015’ten beri ilk kez GSYH’nin yüzde 8,9’una düştü.

    Bütçe haberlerinin de olumlu olarak yansıdığı BIG 5 Show Saudi Fuarı’na bu yıl Suudi Arabistan, İtalya, Almanya, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de aralarında olduğu 35 ülke ve 39’u Türk markalarından oluşan 415 firmanın katılımı bekleniyor. Türkiye’den BIG 5 Show Saudi Fuarı’nda boy gösterecek olan firmalar arasında Assan Panel, E-mak Makina, Hedef Sentetik, GPD Armatür, Arkitech, Inka, Gemadoor, Doğuş Fırça, Arnikon ve As Teknik gibi önemli katılımcılar bulunuyor. Fuara katılan uluslararası markalar arasında ise fuarın altın sponsoru olan GROHE, Sinosteel, Lamitex S.P.A, Framecad, KIMMCO, Ace Crane Systems LLC yer alıyor. Katılımcı markalara ek olarak Saudi BIG 5 Show Fuarı’nın değerini yükselten bir diğer unsur ise bu yıl beklenen ziyaretçi sayısının 15.000 olması.

    Birçok yenilikçi teknolojinin ilk kez görücüye çıkacağı, uluslararası lider firmaların en yeni ürün ve hizmetlerinin lansmanlarını gerçekleştireceği BIG 5 Show Saudi, seminer ve atölye çalışmaları gibi etkinliklerle dolu dolu bir fuar programına sahip.

    Fuarın Türkiye temsilciliğini üstlenen Expotim & Ladin Grubu İcra Kurulu Üyesi Çağatay Erşahin, “BIG 5 Show Saudi Fuarı için, eğer Dubai fuarımızı sıralamanın dışında tutacak olursak, Orta Doğu yapı sektöründe düzenlenen en geniş katılımlı ve en büyük fuar diyebiliriz” dedi.

    Suudi Arabistan ve Körfez bölgelerinde yapı sektörü merkezli ekonomik büyüme modelleri ve bu amaçla gerçekleştirilmesi planlanan mega projeler, bu bölgelerde yapı ve inşaat sektörlerinin hızını ikiye katladığını belirten Çağatay Erşahin, “Özellikle ısıtma-soğutma ve doğal taş gibi alt sektörlerde düzenlediğimiz fuarlarımızda açıkça etkisini gözlemleyebildiğimiz bu durumdan olabildiğince faydalanmak istiyoruz” diye konuştu.

    Firma olarak hedefledikleri amaçlardan bahseden Çağatay Erşahin, “Bizim, Expotim olarak, yapmak istediğimiz şey ise; Körfez ve Orta Doğu bölgesinin yapı sektöründe yaşanan bu ivmeyi olabildiğince Türkiye’ye çevirmek… Bunu da BIG 5 Show Saudi gibi etkinliklerde Türk ihracatçı firmaların yer almalarını sağlayarak yapıyoruz ve ilerleyen yıllarda da verdiğimiz hizmet kalitesinden ödün vermeden yapmaya devam edeceğiz” diyerek hedeflerinin altını çizdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.