DOLAR 32,5254
EURO 34,9015
ALTIN 2439,594
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    BigChefs’te ünlü şeflerden Ramazan Ayı’na özel Mardin lezzetleri

    BigChefs’te ünlü şeflerden Ramazan Ayı’na özel Mardin lezzetleri
    18.05.2018
    A+
    A-

    Dünyanın en iyi şefleri arasına seçilen Ebru Baybara Demir ile BigChefs’in hazırladığı lezzetlerle her daim adından söz ettiren şefi Murat Aslan bir araya gelerek, Mardin ve yöresinden uyarlanan özel Ramazan menüsü hazırladı.

    Türkiye’nin önde gelen cafe&brasserie zinciri markası BigChefs, Mardin ve yöresinden uyarlanan özel Ramazan menüsüyle bu yıl da keyifli ve leziz iftar sofralarının adresi olacak.

    2018’i ‘Kadın Yılı’ ilan eden BigChefs’in bu yılki Ramazan menüsünde de bir kadın şefin izi var. BigChefs ve Coca-Cola iş birliğiyle hazırlanan Ramazan menüsünü, dünyanın en önemli aşçılık ödüllerinden Basque Culinary World Prize’da ‘Dünyanın en iyi on şefi’ arasında yer alan ilk Türk şef olan Ebru Baybara Demir hazırladı. Ünlü şefe, BigChefs’in hazırladığı lezzetlerle her daim adından söz ettiren şefi Murat Aslan da eşlik etti.

    Mardin’in eşsiz yemekleri BigChefs’te sofranıza geliyor…

    Ebru Baybara Demir, Güneydoğu Anadolu mutfakları arasında özel bir yere sahip olan Mardin mutfağından eşsiz lezzetlerin yer aldığı BigChefs Ramazan Menüsü hakkında şu bilgileri verdi:

    “Mardin mutfağını etin, sebzenin, bulgurun ve baharatın uyumu olarak tanımlayabiliriz. Baharat çeşitliliğinin fazla olduğu ve ana malzemeyle birlikte kullanıldığında akılda ve damakta kalıcı yemekler hazırlanan Mardin Mutfağı, birçok dinden ve kültürden insanın yüzyıllardır bir arada yaşadığı Mezopotamya’nın kuzey kapısı olan ve insanların yüzyıllardır ortak bir yaşam kültürünü paylaştığı bir etnisite mutfağıdır. Bu zengin mutfağın özel yemekleriyle hazırlanan Coca-Cola Ramazan menümüz iftariyeliklerle açılıyor ve başlangıç olarak sofraya Kıymalı Soğanlı Yoğurt Çorbası geliyor. Hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu Mardin’de süt ve süt ürünleri, mutfağın en önemli malzemelerinden sayılır. Yoğurtla hazırlanan soğuk ve sıcak çorbalara kullanılan baharatlar eşlik ediyor. Soğanlı Yoğurt Çorbası, Ebru Şefin anneannesinin mutfağından özel bir reçeteye sahip.

    Ana yemeğimiz, Mardin’in köklü kültürel zenginliklerinin başında yer alan Süryani mutfağından, Karacadağ eteklerinde yetiştirilen ve Türkiye’nin en özel yerel tohumlarıyla zirai ilaç kullanılmadan üretilen Karacadağ pirinciyle hazırlanan sarımsaklı pirinç pilavı eşliğinde Bademli Kuzu But Dolması (Dobo). Kuzu but içine sarılan sarımsakla uzun zaman dilimde kısık ateşte pişirilen bu geleneksel yemek, Ramazan ayında Mardin’de tüm sofralarda yer alan özel lezzetlerden biri. Yine baharatlarla pişirilip kendi suyuyla servis edilen yeni baharlı Tavuk Fırın ise Mezopotamya’nın en aydınlık güneşinde yetiştirilen Firik buğdayıyla hazırlanan firik pilavı eşliğinde ikram ediliyor. Bu lezzetlere, Doğu’nun şifa kaynağı baharatlarından isot ve güneşte kurutulmuş domateslerle İsotlu Kuru Domates Salatası eşlik ediyor. Lezzet şöleni, yine Mardin’den üzüm pekmezinin doğal bir tatlılık kattığı Sütlü Pekmez Peltesi (Harire) ile tamamlanıyor. Kalabalık sofraların vazgeçilmezi buz gibi Coca-Cola da menüye eşlik ediyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.