DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bilinçaltının Anahtarı Mandala

    Bilinçaltının Anahtarı Mandala
    15.06.2017
    A+
    A-

    2014 yılından beri pek çok öğretiyi harmanlayarak çalışmalarını sürdüren Silvia Arsebük’ün mandala felsefesini anlattığı Dile Gelen Çizgiler, 19 Haziran’da Libros etiketiyle raflardaki yerini alıyor!

    Karl Gustov Jung’a göre, mandalayı yaratırken ‘şimdi’yi yaşarız, zihnimiz devreden çıkar, isteklerimiz, bilinçaltımızda gizlenmiş duygu ve düşünceler gün yüzüne çıkmaya başlar. Silvia Arsebük de sizleri çizgiler ve renklerin arasında gizli kalmış ‘ben’i keşfetmeye davet ediyor!

    Hayal Kurdukça Yüzünüzde Bir Gülümse Belirir…
    Bırakın Hayaller Yüzünüzü Güldürsün!

    “Ne zaman mandala çizmeye başlasam zihnim susar ve bilinçaltım benimle konuşmaya başlar. Bazen halledemediğim bir konunun yol haritasını çizerim, bazen de her şeyden uzak hayallere dalarım. Mandalam renklerle dile gelir. Bunlar olurken bir de bakarım ki didaktik zihnim değil, elim ve ‘ben’ akıştayız. Her çizgi, her renk içimdeki ‘ben’in bir başka yansıması.

    ‘O an’ın hikâyesi ya da ‘o andaki ben’in. Çizdikçe rahatlıyor, rahatladıkça boyuyorum. Bittiğindeyse derin bir oh çekiyorum. Mandalamı elime alıp baktığımda, o beni içine çekiyor, ben onun bir parçası oluyorum. İşte tılsım tam da burada devreye giriyor ve içimin huzuru tüm hücrelerime, benliğime yayılıyor.

    Kısacası mandala çizmek beni, kendime döndürüyor. Kendimi bana ‘ben’le anlatıyor. Hele bir de çizgilerimi, renklerimi yorumlayıp yazıya da dökersem… Tadından yenmiyor.

    Nasıl? İçinizde bir şeyler harekete geçmeye başladı değil mi…

    Kendinize kendinizi anlatın, çizgilerle, renklerle…”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.