DOLAR 32,3208
EURO 35,1251
ALTIN 2298,64
BIST 9041,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Binalarda doğal ışık geçirgenliği

    Binalarda doğal ışık geçirgenliği
    01.05.2019
    A+
    A-

    Polinet; ışık geçirgenliği yüksek, çok duvarlı gövde yapıları sayesinde üstün ısı yalıtımı sağlayan transparan polikarbonat panelleri ve kolay uygulanabilir güvenli sistem çözümleriyle yapıların çatı, cephelerine hem fonksiyon hem de tasarım avantajı sağlıyor.

    Polikarbonat panel üretimindeki başarısı ile isminden söz ettiren Polinet, sistemlerinin üstün fonksiyonel özelliklerinin yanı sıra geniş renk alternatifleriyle ürünlere mimari görsellik açısından artı bir değer katıyor.

    Camdan daha dayanıklı 

    Proje ve teknik danışmanlık hizmetleriyle de müşterilerine avantaj sağlayan Polinet’in firma ortağı Bahadır Atila ürünlerinin dayanıklılığına dikkat çekerek; “Polikarbonat doğal ışık geçirgenliğine sahip, esnek yapılı, mukavemeti yüksek polimer kökenli bir malzemedir. İşlenmesi, kalıplanması, ısıl olarak şekillendirilmesi gibi üstün özelliğiyle farklı formlara girebilen polikarbonat, estetik ve fonksiyonel özellikler sunabiliyor. Polikarbonat, birçok farklı ürün özellikleri ile üretilebilmektedir; çevreye uygun alev geciktirici teknoloji, çizilmeye karşı dayanıklılık, sertlik, ısı direnci, hava koşullarına uygunluk, , optik kalite ,renkli üretilebilmesi üstün özelliklerinden bazılarıdır.Polikarbonat üstün UV dayanıklılığa sahip olup bu özellik UV stabilizerleri eklenerek daha da ilerletilebilmektedir. Ayrıca sıfır atıkla üretilmesi ve yüzde 100 geri dönüştürülebilmesi sebebiyle çevreci bir eko verimli malzemedir. Çok duvarlı üretilebilmesi nedeniyle ısı izolasyonu yüksektir. Polikarbonat ürünler cama göre daha dayanıklı ve beş kat daha hafif bir malzemedir.” dedi.

    İstenilen uzunlukta üretilebiliyor 

    Üretimini yaptıkları MegaLux ürünlerinin yurtiçi ve yurtdışında birçok projede kullanıldığını belirten Atila “Modüler bir yapıya sahip olan MegaLux, standart modül genişliği 60 cm olmak üzere istenilen uzunlukta üretilebiliyor. MegaLux polikarbonat panellerin her iki yanında yer alan tırnakları, polikarbonat veya aluminyum kilitler vasıtasıyla birbirlerine kolayca ve güvenle bağlanır. Polikarbonat veya aluminyum kilitler panellerin birbirine bağlarken birleşim arakesitlerini ve Alüminyumdan veya paslanmaz çelikten imal edilmiş klips bağlantı elamanlarını örterek sistemi yağmur, rüzgar gibi dış ortam etkilerinden korur. Klips bağlantı elamanları kilit montajından evvel panel tırnaklara takılarak panelleri taşıyıcı konstrüksiyona sabitler. MegaLux’un her iki yüzü de UV korumalı üretilebildiğinden ,her iki yüzü de dış ortama dönük çok yönlü  kullanılabilmektedir. Çok yönlü kullanımdan kasıt aluminyum kilitlerin mukavemet gücünden faydalanarak Megalux panellerin daha geniş açık aşık mesafelerinde  kullanılabilmektedir. Hem çatı hem cephe ışıklık kaplaması olarak kullanılabilen ve esnek bir yapısı bulunan MegaLux, yekpare bir tasarım sunar. Ayrıca beş katmanlı gövde yapısı sayesinde içindeki hava kanalları daha yüksek ısı yalıtımı sağlar. Megalux Panellerin sağladığı yüksek ışık geçirgenliği geniş renk alternatiflerine göre değişkenlik göstererek çok estetik ve fonksiyonel çözümler sunmaktadır. Her iki yüzünün de UV korumalı üretilebilmesi sistemin güneş ışınlarına karşı mukavemetini maksimuma çıkarmaktadır. Megalux sistem içinde yer alan özel tasarımlı alüminyum profiller ve diğer aksesuarlar kolay, hızlı ve sorunsuz uygulamalara imkan sağlar.

    MegaLux otel, eğitim, spor kompleksi gibi farklı türdeki binlerce yapıda kullanıldı. Örneğin Avni Akyol Spor Salonu’nun cephesinde Megalux uygulandı. Proje mimarının direktifleri ile hazırlandığımız projeye mühendislik ve danışmanlık hizmeti firmamız, uygulama hizmeti ise bayimiz tarafından verildi. Projenin çıkış noktası doğal ışığı içeride kullanabilmek ve oyun sahasındaki dinamizmi mimarinin tasarımına da yansıtabilmekti. Cephede kullanılan Megalux ile doğal ışık içeriye taşınıldı. Ayrıca gece oynanan spor karşılaşmalarının hareketliliği, Megalux’un ışık geçirgenliğiyle cepheye de yansıtılarak yapının işlevselliği ile tasarımı arasında bir bütünlük sağlandı. Tekstil Kent’in çatısında, İzmir Hipodrum’un giriş turnikelerinde, Ondokuz Eylül Üniversitesi’nin geçiş alanlarında, İnegöl Mobilyacılar Çarşısı’nda, Bahçeşehir Koleji, otel, İstanbul Havaalanı otobüs durakları, Kıbrıs Elexus Hotel Resort , Opet , Total, Shell gibi benzin istasyonları, yürüyüş yolları, otopark ve Samsun , Muğla , Bandırma  semt pazarlarında  gibi farklı tipolojideki birçok projede bu ürünümüz tercih edildi.Şu an Kamerun’da Bir stadyum çatısı  bu ürünleri kullanıyor.” dedi.

    Renkli bina cepheleri 

    Bahadır Atila özellikle renkli ve ışıklı dış cephelerde kullanılan ürünlerini de anlattı; “Multilux-549 ismi 500 modül genişlikte, 40 milim kalınlıkta ve 9 duvarlı yapısından gelmektedir. Profesyonel bir cephe kaplama malzemesi olan Multilux-549 birbirlerine içten kilitlenerek döşenebilmektedir. Bu sayede yükseklik ve uzunluk ölçüleri çok fazla olan alanlar, aksesuarsız, aralıksız, sürekli olarak kaplanabilmektedir. Tüm bu ürünlerin diğer bir özelliği de 40 mm gibi oldukça yüksek bir kalınlığa sahip olmasıdır. Böylece rüzgar, kar yüklerine karşı yüksek mukavemet, ısı ve ses yalıtımı gibi ihtiyaçlar güvenle sağlanır. Zengin renk alternatifleri sunulabilen Multilux-549 hem dış cephede hem de iç mimaride kullanılabilmektedir. Firmamızın kendi renk skalasının haricinde projenin büyüklüğüne göre talep edilen renklerde de bu ürünü sunabiliyoruz. Dünyada kullanımı yaygın, Türkiye için ise henüz yeni olan bu ürünle projeye özel çalışmalar yapabiliyoruz. Multilux-549 yapay aydınlatma ile de kullanabiliyoruz. Avrupa’da dış cephede uygulanan Led aydınlatma sistemleriyle yapıların kimliği öne çıkartılıyor. Polikarbonat Led’i çok güzel yansıtıyor. Burada armatürü polikarbonat cephe malzemesinin içerisine entegre ederek geceleyin güçlü bir tasarım elde ediliyor. Azerbeycan’da Bravo marketler zinciri içinde Bakü’de yer alan AVM tarzında olan binasının dört cephelerinde kullanılan polikarbonat cephe panellerini, proje ve teknik danışmanlık vererek uygulanmasını sağladık. Uygulama bayilerimizden Fanus Mimarlık A.Ş tarafından yapıldı. Bu projede çok yüksek rüzgar mukavemet direnci istendiği için özel bir konstrüksiyon sistemi geliştirdik. Ayrıca iki PC panel arasına LED aydınlatma armatürleri yerleştirilerek, gündüzleri iç mekanda doğal ışık, geceleri ise çeşitli renklerden oluşan ışık oyunlarıyla binanın görsel mimari zenginliği sağlandı. Antalya’da, LED aydınlatma armatürleri üreten Fiberli Fabrika cephesinde LED aydınlatma armatürleri ile birlikte uygulandı. Gündüz doğal, gece ise rengarenk ışıklandırılan bir cephe elde edildi.”

    Riyadh Metrosunda imzası var

    “Riyadh Metrosunda Multilux-549 polikarbonat panellerimiz tercih edildi. Burada yüksek hızlı trenlerin park edeceği, bakımlarının yapılacağı çelik konstrüksiyonlu büyük depoların cephelerinde çok iyi bir cephe kaplaması olan 40 mm kalınlığında 9 duvarlı şeffaf renkli Multilux-549 kullanıldı. Projede doğal ışığın yanı sıra üründen çok yüksek rüzgar mukavemeti ve ses yalıtımı sağlaması istendi. Ürünümüzle bu projeye hem fonksiyon hem de tasarım avantajı sunduk.”

    Balkon ve seralar için 

    Her kullanım alanı ve ihtiyaç için farklı ürün grupları olduğunu belirten Atila; “NewLux’panellerin  modül  genişliği 25 santimdir. Konstrüksiyona gizli vida yuvası ile monte edilen NewLux, yuvalı ve dişli özel yan kenarlarıyla birbirlerine kolayca ve güvenle kilitlenebilmektedir. Bu birleşim detayı sayesinde; çatı ve cephe ışıklık alanları ısı, rüzgar ve suya karşı herhangi bir birleşim aksesuarına ihtiyaç olmadan pratik, güvenli ve kesintisiz saydamlıkla kaplanır. Newlux polikarbonat paneller; araba park yeri, kanopi, balkon, veranda, sera, kış bahçesi, çatı feneri gibi küçük alanlarda oldukça pratik bir şekilde uygulanabilmektedir. NewLux birçok semt pazarının cephesinde ve çatısında kullanıldı. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi eğitim binasında da bu ürünümüz tercih edildi. “ dedi.

    İstanbul Havalimanı projesinde

    Ürünlerinin dış hava koşullarına karşı çok dayanıklı olduğunun altını çizen Atila; “Yatırımcısı Irak Ulaştırma Bakanlığı olan bu proje birçok ülkeden firmanın katılımıyla çalışmalar gerçekleştirildi. Uzay konstrüksiyonu Altınyıldız’a ait olan projeye Mısır’daki bayimiz ile Megalux ürünümüzle çözüm sunduk. Kuzey Irak Erbil’de bir eğlence kompleksinde mavi renkli Multilux ürünümüz kullanıldı. Cephelerinde sandviç ve kompozit panel kaplamaların arasında

    çok özel formda ve mavi renkte kullanıldı. Yapının işlevselliğine uyacak şekilde Megalux polikarbonatın ışık geçirgenliğinden faydalanarak cephede de hareketlilik sağlandı. Öte yandan Üçüncü İstanbul Havalimanı projesinin otobüs duraklarının çatı ve cephelerinde MegaLux uygulandı. Dış hava koşullarına karşı oldukça dayanıklı olan bu ürünümüz projede yaklaşık 2000 metrekare kullanıldı. Özellikle Megalux ürünümüz otopark gibi açık alanlarda çok fazla tercih ediliyor.” dedi.

    Son proje Libya’da

    “Özellikle yurt dışında proje odaklı çalışmalarımızı arttırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda yurt dışındaki bayilerimizle proje takip ediyor, müteahhit ve mimarlarla olan iletişimimizi artırıyoruz. Özelikle Mısır, Saudi Arabistan, Azerbaycan , Türkmenistan, Bosna Hersek ‘de bilinen bir markayız. Kaliteli ve çok çeşitli ürünlerimizle  ile bu bilinirliğimizi daha da arttırmayı hedefliyoruz. Bu güne kadar ürünlerimiz yirmiden fazla ülkede çeşitli projelerde yer aldı. Bazı ürünlerimiz endüstriyel binalara bazı ürünlerimiz ise diğer yapı türlerine hitap ediyor. Ülkemizin jeopolitik durumundan maksimum yararlanarak  ,mevcut üretim kapasitemizin en az yarısını  ihracatla doldurmayı hedefliyoruz. Bu röportajı yaparken Libya’da bir projeye Megalux ürünümüzü verdik.“

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.