DOLAR 32,5329
EURO 34,8889
ALTIN 2431,9
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bir IKEA & Tom Dixon işbirliği: DELAKTIG

    Bir IKEA & Tom Dixon işbirliği: DELAKTIG
    27.02.2018
    A+
    A-

    DELAKTIG, gün içinde değişen ihtiyaçlara pratik bir şekilde uyum sağlayan ve sizinle değişen bir koleksiyon. Farklı aksesuarlarla tamamlanan ve kanepenin başrolde olduğu IKEA & Tom Dixon iş birliğinden doğan bu çok özel koleksiyon, modüler yapısı ile gün içinde hızla değişen ihtiyaçlara yanıt veriyor ve evde fark yaratmayı kolaylaştırıyor.

    Küçülen yaşam alanları, gün içinde evde gerçekleşen pekçok farklı aktivite, her anımıza giderek daha fazla dahil olan teknolojiyle ortaya çıkan yeni sosyalleşme biçimleri ve bunun odağındaki insan…

    Şubat ayında IKEA mağazalarında yerini alacak olan DELAKTIG Koleksiyonu, işte tüm bu değişimler göz önünde bulundurularak tasarlandı. IKEA ile ünlü tasarımcı Tom Dixon’un keyifli iş birliğinin bir sonucu olan DELAKTIG, bildiğimiz tasarım anlayışının sınırlarını zorluyor, evlerde değişikliklere kolayca adapte olabilen bir tasarım yaratmaya odaklanıyor ve herkesi evinde istediği değişikliği yapmak konusunda cesaretlendiriyor.

    Nasıl isterseniz öyle…

    Koleksiyonun merkezinde yer alan DELAKTIG kanepe, modüler yapısı ile gerek ders çalışmak, gerek arkadaşlarla bir araya gelmek, gerekse hızla akan güne bir ara verip biraz dinlenmek için her zaman hazır.

    Kanepenin dilediğiniz noktasına yerleştirebileceğiniz yastıklar ve yine dilediğiniz yerden ışık sağlayacak bir aydınlatma, hatta kanepenin dilediğiniz yerinde kullanabileceğiniz bir minik masa koleksiyonun tamamlayıcı aksesuarlarından… Gün içinde değişen ihtiyaçlarınıza göre dilerseniz kanapeye bir kol dayama aparatı ekleyebilir ya da koltuk arkalıklarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Veya biraz daha minderle tasarımı kişiselleştirebilirsiniz.

    DELAKTIG’i boş bir tuval gibi düşünün. Odanızın büyüklüğüne karar verdikten sonra, ihtiyaçlarınız ve hayallerinizin doğrultusunda onu şekillendirin. Örneğin; yan masanızı kahve molasından çalışma istasyonuna istediğiniz zaman dönüştürmeye ne dersiniz?

    Biraz ışığa mı ihtiyaç var? DELAKTIG aydınlatma, kanepeye eklenebilir veya tek başına bir yer lambası olarak kullanılabilir. Esnek yapısı sayesinde DELAKTIG aydınlatmayı dilediğiniz formda kullanabilirsiniz.

    Biraz daha büyük düşünün. Evleniyor olabilirsiniz… Ya da belki ailenize yeni bir üye katılıyordur. Belki de kendi evinize taşınıyorsunuz. İhtiyaçlar gün içinde olduğu kadar zaman içinde de değişebilir. DELAKTIG hem günün her saatinde, hem de hayatınızın her anında sizinle olabilir. İhtiyaçlarınız mı değişti? Öyleyse yeni bir düzen getirin!

    Tek yapmanız gereken ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak biraz yaratıcılığınıza başvurmak. DELAKTIG Koleksiyonu ile tasarımda dilediğiniz kadar özgürsünüz. Çünkü bu yaratıcı koleksiyonun sloganı ‘Nasıl istersen öyle’…

    IKEA’dan yenilikçi fikirlerin biraraya geldiği bir koleksiyon

    IKEA ve Tom Dixon liderliğinde hazırlanan DELAKTIG Koleksiyonu, dünyanın farklı yerlerinden 75 tasarım öğrencisinin fikirleri alınarak şekillendirildi. Tom Dixon “DELAKTIG Koleksiyonunu tasarlarken ‘ne kadar çok farklı görüş dahil olursa, o kadar iyi’ diye düşündük. Bence bu, günümüz iş dünyasının nasıl çalışması gerektiğini anlatıyor.” diyor. Koleksiyon, ismini İsveççe’de ‘dahil olmak’ anlamına gelen DELAKTIG kelimesinden alıyor.

    Koleksiyonun bir özel yanı da günümüzün alışılagelmiş mobilya tasarım anlayışına yeni bir bakış açısı getirmesi. Endüstriyel bir his veren alüminyum, DELAKTIG kanepelerin aynı zamanda sağlam ve kolay taşınabilir olmasını sağlıyor.

    Tom Dixon ve IKEA ile işbirliği üzerine…

    Tom Dixon okuldan ayrıldıktan sonra bir müzik grubuna katıldı. Daha sonra kendi kendine nasıl kaynak yapılacağını ve mobilya üretileceğini öğrendi. Tom Dixon, o günleri “muhteşem ve özgür” diye hatırlıyor. Bugün, çalışmalarını, Londra merkezli tasarım araştırma stüdyosunda devam ettiren Tom Dixon, hayata tek bir pencereden bakmayıp herşeyi tüm yönleriyle ele alan bir tasarımcı. Bu aynı zamanda, IKEA ve Tom Dixon’u ortak paydada buluşturan bir değer. DELAKTIG Koleksiyonunun başarısının temelinde de farklılıkların bir arada kullanılması ve tasarımda alışılagelmiş kalıpların sürekli sorgulanması yatıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.