DOLAR 32,4986
EURO 34,7583
ALTIN 2484,841
BIST 9550,3
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Birlik sofraları Taksim Meydanı’nda kuruldu

    Birlik sofraları Taksim Meydanı’nda kuruldu
    26.05.2018
    A+
    A-

    Geleneksel Beyoğlu İftarında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “İnsaniyetin çölde vaha misali aradığı sofra bugün Taksim Meydanı’nda el birliğimiz ile kurulmuştur. Çatısı kardeşlikten çatılmış dünya evinin hasret kaldığı en güzel manzara birlikte kurduğumuz bu rengarenk sofradır.” dedi.

    Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Beyoğlu İftarı Taksim Meydanı’nda gerçekleştirildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına; Türkiye’deki Ruhani liderler ve Konsolosların yanı sıra İş, Kültür, Sanat, Spor ve Medya dünyasından önemli isimler katıldı. Ramazan ayının ruhuna uygun tasavvuf müziği eşliğinde ezanın okunmasını bekleyen misafirler, daha sonra hep birlikte dua ederek oruçlarını açtı. Binlerce kişinin hep birlikte iftar yaptığı program ile Beyoğlu’ndan tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı gönderildi.

    BUGÜN TAKSİM MEYDANI IŞIL IŞIL
    Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan gecede yaptığı konuşmasında, Beyoğlu’nda yüzlerce yıldır hep birlikte kardeşlik içerisinde yaşadıklarını belirterek, “En önemlisi Taksim Meydanı’nın orta yerinde ezel ve ebet ile beraberiz. Bizden öncekilerin mirasının üzerinde, bizden sonrakilere bırakacağımız mirası inşa etmekteyiz. Beyoğlu’nun üzerine inşa olduğu miras, sürdürdüğü eşsiz gelenek, geliştirerek büyüttüğü yegâne duygu; hoşgörüdür, birlikte yaşama olan inancıdır. Bugün Taksim Meydanı ışıl ışıl, Beyoğlu bayram yeri. Burada dalga dalga genişleyen bir kardeşlik halesi var. Bu kardeşlik ateşini kalplerimizde yakan, her dem dipdiri tutana şükürler olsun.” dedi.

    EN GÜZEL MANZARA BİRLİKTE KURDUĞUMUZ BU RENGARENK SOFRADIR
    Günümüzde dünyanın birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu da ifade eden Başkan Demircan, “Dünyanın muhtaç olduğu ecza, bu meydanda ayan beyan ortadadır. İnsaniyetin çölde vaha misali aradığı sofra bugün Taksim Meydanı’nda el birliğimiz ile kurulmuştur. Çatısı kardeşlikten çatılmış dünya evinin hasret kaldığı en güzel manzara birlikte kurduğumuz bu rengarenk sofradır. Ben bu sofraya baktıkça ümitvar oluyorum. Bu sofrada sizlerle buluşunca Ramazan’ı daha bir seviyorum. Taksim Meydanındaki bu güzel manzaraya baktığımda adına dünya denilen bu hayatî sınavda iyilikte buluşan güzel insanlar görüyorum.” şeklinde konuştu.

    DÜNYAYI BİN BİR ÇİÇEKLİ BAHÇEYE ÇEVİREBİLELİM
    Başkan Demircan, “Büyük şairimiz, gönül insanı Yunus Emre’nin ifade ettiği gibi; Bu dünya her gelenin bakıp geçtiği bir penceredir. Asıl maharet odur ki, bu pencereden bakarken güzel bir manzara görebilelim. Asıl yiğitlik odur ki, kardeşlik ateşini yakalım büyütebilelim. Asıl insanlık odur ki, dünyayı kendi renklerimizle, dillerimizle, düşüncelerimizle bin bir çiçekli bahçeye çevirebilelim. Ve asıl vazifemiz odur ki, sahip olduğumuz bu kardeşlik mirasını, misliyle büyütüp bizden sonrakilere devredelim. Şayet bunları başarabilirsek, o zaman dünya hayatımızı en güzel şekilde yaşamış ahretimizi de en doğru şekilde kazanmış oluruz.” ifadelerini kullandı.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.