DOLAR 32,4985
EURO 34,9352
ALTIN 2434,815
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bölgesel kalkınmada MÜSİAD’ın rolü konusu Samsun’da ele alındı

    Bölgesel kalkınmada MÜSİAD’ın rolü konusu Samsun’da ele alındı
    11.05.2018
    A+
    A-

    MÜSİAD Samsun Şubesi ev sahipliğinde “Bölgesel Kalkınmada MÜSİAD’ın Rolü” konulu program düzenlendi

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Samsun Şubesi ev sahipliğinde, Genel Başkan Abdurrahman Kaan’ın katılımlarıyla, 10 Mayıs Perşembe günü, “Bölgesel Kalkınmada MÜSİAD’ın Rolü” konulu program düzenledi. Organizasyonda, MUSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, MÜSİAD üyeleri ve iş dünyasının önde gelen isimleri de yer aldı.

    Kuzey ve Güneyi Birbirine Bağlayan Kavşak Noktası Olacak

    Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kaan, Samsun sanayisinin altyapısı güçlü, lojistikte önemli avantajlar barındıran bir konumda olduğunu belirtti. Kaan, “Samsun, merkezi konumunun yanında, kara, hava, deniz ve demir yolu bağlantılarıyla, bölgenin lojistik merkezi haline gelmiştir. Kentin, Samsun Limanı gibi büyük bir avantajı da bulunuyor. Karadeniz Bölgesi’nin bu en büyük limanı, karayolu yanında demiryolu bağlantısı sayesinde, bölgenin Anadolu’ya açılan kapısı oluyor. Projesi tamamlanan raylı sistem projesinin de bir an önce tamamlanarak hizmete girmesiyle Samsun, Kuzey ve Güney’i birbirine bağlayan bir işleve kavuşacaktır. Samsun’un geleceği için bu büyük imkânların doğru bir şekilde değerlendirilmesi elzemdir.” dedi.

    Sağlık Turizmine Öncülük Ediyor

    Samsun’un sağlık sektöründeki önemine ilişkin konuşan Kaan, “Büyük ve tam donanımlı hastanelere sahip olmanın yanı sıra Samsun, bir “medikal kümelenme” bölgesidir. Bu özelliğiyle, dünyadaki rakiplerinin birçoğunu geride bırakarak, 3’üncülüğe yükselmiştir. Şehirde, medikal cihazlar ve cerrahi aletler konusunda üretim yapan 30’un üzerinde firma bulunuyor. Dolayısıyla Samsun’un, son dönemde dünyada önemli bir pay edinen medikal sektörüyle ihracattaki payını artırırken, sahip olduğu hastaneler sayesinde de sağlık turizmine öncülük eden şehirlerden biri olması için önünde hiçbir engel yoktur.” diye konuştu.

    Enflasyonu Kontrol Altına Almak Zorundayız

    Enflasyon konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kaan, “Bildiğiniz gibi, 2017 yılında kurda çok ciddi dalgalanmalar yaşandı. Türk Lirası, dolar karşısında yaklaşık yüzde 8, Euro karşısında ise yüzde 22 değer kaybına uğradı. İş dünyası için bu dalgalanmalar son derece mühim olduğundan, hemen hemen bütün sektörler bu konuya odaklanmış durumda. Fakat ortada bir gerçek daha var ki, enflasyon, bu dalgalanmadan daha büyük ve derin bir sorundur. Döviz kurunun yükselmesinin önemli nedenlerinden birisi,insanların paralarının değerini koruma isteğidir. Paranın değer kaybının nedeni, enflasyondur. Enflasyon, ekonomik, sosyal hatta siyasal maliyeti olan bir vakadır. Enflasyon kontrol altına alınabilirse, TL’nin alım gücü, dolayısıyla da değeri korunur. Köklü bir çözüm için, enflasyonu kontrol altına almak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

    İstikrar Ortamı Seçimlerden Sonra Güç Kazanacak

    Yakın zamanda gerçekleştirilecek olan seçimler hakkında konuşan Kaan, “Ülkemizde hâlihazırda süren istikrar ortamının, 16 Nisan Referandumu’nda milletimizden onay alan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bir an önce hayata geçmesiyle daha da güçleneceğine inanıyoruz. Dolayısıyla, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan erken seçimi, iş dünyası olarak son derece olumlu karşıladığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bizler, Güçlü Türkiye’ye inanıyoruz ve yeni sistemle birlikte bu hedefimize daha kararlı ve hızlı şekilde ilerleyeceğimizden de şüphe duymuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.