DOLAR 32,5696
EURO 34,8912
ALTIN 2435,929
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bonfilet’ten pratik ve leziz et tarifleri

    Bonfilet’ten pratik ve leziz et tarifleri
    11.12.2019
    A+
    A-

    Bir asrı aşkın tecrübesiyle tüketicilerini sağlıklı ve güvenilir gıda ile buluşturan Bonfilet, pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanabilen iki leziz et tarifi paylaştı. İşte dana eti severler için antrikot, kuzu eti severler için ise pirzola pişirmenin püf noktaları…

    Lezzeti, sağlığa katkıları ve uzun süre tok tutma özelliğiyle sofraların baş tacı olan kırmızı etle pek çok yemek hazırlamak mümkün. Bu lezzetlerden bazıları için mutfakta uzun saatler geçirmek gerekirken bazıları ise hem hızlı hem de pratik bir şekilde sofraya gelebiliyor. Bonfilet, dana ve kuzu etiyle yapılan, pişirmesi kolay, lezzeti uzun süre damaklarda kalan iki tarif paylaştı.

     

    Dana Antrikot

    Malzemeler

    180 gr Bonfilet Dana Antrikot

    Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Tuz

    Karabiber

     

    Yapılışı

    Dana antrikotunuzun her iki tarafına elinizle ya da fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Ardından tuz ve karabiberle iyice ovun. Bir kabın içerisine alın. Bu sırada teflon tavanızı ocağınızın üzerine alarak ısıtın. Etinizi tavanın içerisine koyun. Her iki tarafını yüksek ateşte iyice pişirdiğiniz antrikot pembeleşmeye başladığında altını kısarak pişirmeye devam edin. Yaklaşık 20 dakika pişirdiğiniz dana antrikotu isteğe bağlı olarak sebze garnitürleri ve pilav ile servis edebilirsiniz.

     

     

    Kuzu Pirzola

    Malzemeler

    150 gr Bonfilet Kuzu Pirzola

    1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Tuz

     

    Yapılışı

    Kuzu pirzolaları önceden ısıttığınız tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek kızartın. Damak tadınıza göre tuz ilave edin. Tavanın kapağı açık bir şekilde pirzolaları ara ara çevirerek 15 dakika kızartın. Patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.