DOLAR 32,5173
EURO 34,6914
ALTIN 2491,422
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bosch Bina Teknolojileri’ndeki uzmanlığının 100’üncü yılını kutluyor

    Bosch Bina Teknolojileri’ndeki uzmanlığının 100’üncü yılını kutluyor
    03.02.2020
    A+
    A-

    Temelleri dünyadaki ilk alarm bildirim tekniklerini geliştiren Hanseatische Notruf AG’nin 1920 yılındaki kuruluşuna uzanan Bosch Bina Teknolojileri iş kolu, güvenlik teknolojisi alanındaki ürün ve sistem yetkinliğine dayanan uzmanlığının 100. yıl dönümünü kutluyor.

    İlk yıllarında Hamburg’da acil çağrılara müdahale merkezi olarak görev yapan, 1980’lerdeki teknik uzmanlığa kavuşmadan önce birçok ardıl şirkete sahip olan şirketin portföyü, 1981 yılı itibarıyla istikrarlı bir şekilde genişledi. Sayısız şirket satın alma ve portföy genişletme çalışmaları sonucunda Güvenlik Sistemleri, 2002 itibarıyla Bosch bünyesindeki tek bağımsız bölüm haline geldi.

    Bugün yaşamları, varlıkları ve binaları korumaya odaklanan şirketin ürün portföyünde; video gözetim, hırsız alarm, yangın algılama, genel seslendirme ve acil anons sistemlerinin yanı sıra kartlı geçiş kontrol ve mühendislik yazılım çözümleri de yer alıyor. Ses ve müzik iletimini sağlayan profesyonel ses ve konferans sistemleri ise ürün gamını tamamlıyor.

    Merkezi Almanya’nın Münih şehrinde bulunan şirketin Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarındaki Bosch tesislerinde yaklaşık 9.000 çalışanı bulunuyor. 2018 mali yılında kesin olmayan finansal sonuçlara göre 2 milyar Avro tutarında ciro gerçekleştiren şirketin adı, aynı yıl Bosch Bina Teknolojileri olarak değiştirildi.

    Ürün gelişimindeki dönüm noktaları:

    1992: “Yerel Güvenlik Ağı LSN” hat veri yolu teknolojisinin geliştirilmesi

    1998: İlk adreslenebilir otomatik yangın alarm dedektörü

    1999: Akıllı video analizinin geliştirilmesi

    2001: Optik, termal ve kimyasal sensörleri entegre olarak bulunan ilk yangın alarm dedektörü

    2002: İlk dijital genel seslendirme ve acil anons sistemi olan PRAESIDEO’nun lansmanı

    2004: İlk görünmeze yakın yangın alarm dedektörü

    2013: Zorlu aydınlatma koşullarında video güvenliğine yönelik Starlight teknolojisi

    2016: İlk video tabanlı yangın algılama sistemi AVIOTEC

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.