DOLAR 32,5381
EURO 34,8763
ALTIN 2430,038
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Boyner’in “İyiliğe Dönüştür” projesine Altın Pusula ödülü

    01.05.2019
    A+
    A-

    Boyner, kullanılmayan tekstil ürünlerinin yeniden değerlendirilebileceğini ve ekonomik bir değer üretebileceğini gözler önüne seren “İyiliğe Dönüştür” adlı sosyal sorumluluk projesi ile 18. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde “Süreklilik / Sürdürülebilirlik” ödülünün sahibi oldu.

    “İyiliğin Modası Geçmez” mottosuyla Türkiye’nin mağazacılıkta en büyük iyilik hareketini yürüten Boyner’in sosyal sorumluluk çalışmaları arasında yer alan “İyiliğe Dönüştür” projesi, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin (TÜHİD); bu yıl 18’incisini düzenlediği Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde “Süreklilik/ Sürdürülebilirlik” ödülünün sahibi oldu.

    Farklı kategorilerde 300’e yakın projenin yarıştığı ve 49 projenin ödüllendirildiği 18. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri için 29 Nisan Pazartesi akşamı, Zorlu PSM Sky Lounge’da bir tören gerçekleştirildi. Boyner’in İyiliğe Dönüştür projesi kurumların, iletişim alanında sürdürülebilirliği dikkate alarak gerçekleştirdikleri, topluma katkı sağlayan projelerin değerlendirildiği Süreklilik/Sürdürülebilirlik kategorisinde pek çok değerli proje içinden sıyrılarak, iletişim sektörünün en önemli ödüllerinden birine layık görüldü.

    “İyiliğe Dönüştür” projesi 2016 yılında TİSK Etkililik Ödülü, 2015 yılında da ÇEVKO Yeşil Nokta Sanayi Ödülü’nün sahibi olmuştu.

    Sürdürülebilir bir geleceğe destek

    Boyner,“İyiliğe Dönüştür” projesiyle, tekstil atıklarının yarattığı ekolojik ayak izini azaltmayı, sürdürülebilir bir geleceğe destek olmayı ve bu konuda son kullanıcıda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

    “İyiliğe Dönüştür” projesi kapsamında, kullanılmayan tekstil ürünleri yeniden değerlendirilerek hayata ve ekonomiye kazandırılıyor. Tüketiciler kullanmadıkları, ihtiyaç duymadıkları tekstil ürünlerini Boyner mağazalarında bulunan geri dönüşüm kumbaralarına bırakıyor. Kumbaralarda toplanan kıyafetler; geri dönüşüm, geri örüşüm ve yeniden kullanım olarak 3 ayrı kategoride ayrıştırılıyor. Geri dönüşüm ve geri örüşüm için ayrıştırılan ürünler akredite kurumlara teslim ediliyor. Düğme, fermuar, metal gibi parçalar geri dönüştürülüyor. Yeniden kullanım için ayrılan ürünler ise ihtiyacı olan kişilere ulaştırılıyor veya kermes kanalıyla satışa sunuluyor. Kermeste yapılan satıştan elde edilen gelir, proje ortağı Lokman Hekim Sağlık Vakfı’nın öğrenci burs fonuna aktarılıyor ve ihtiyacı olan öğrencilere eğitim bursu veriliyor.

    Rakamlarla “İyiliğe Dönüştür” projesi

    Projenin yarattığı ekonomik değeri rakamlar da ortaya koyuyor. Proje başlangıcı olan 2014 yılından itibaren; 38 şehirdeki 115 mağazaya ve Boyner Grup şirketlerine geri dönüşüm kutuları konuldu.144,2 ton tekstil atığı toplandı.88,6 ton kıyafet temizlenerek ihtiyaç sahiplerine bağışlandı.26,8 ton tekstil atığı ipliğe,6.5 ton tekstil atığı enerjiye dönüştürüldü. Düzenlenen kermeslerde, giyilebilir durumdaki 22,3 ton ürün satıldı. Kermeslerden elde edilen gelir, Lokman Hekim Vakfı aracılığıyla 40 Sağlık Bilimleri öğrencisine eğitim bursu olarak aktarıldı.

    Türkiye’nin lider giyim perakendesi markası Boyner, kendi uzmanlık alanında sosyal sorumluluk kampanyaları gerçekleştirmeye ve toplumsal değer yaratmaya devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.