DOLAR 32,5661
EURO 34,9628
ALTIN 2423,252
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Boytaş’tan geleceğe imza

    Boytaş’tan geleceğe imza
    30.03.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin sektöründe lider şirketlerinden Boytaş Mobilya ve Abdullah Gül Üniversitesi arasında inovasyon ve girişimcilik alanında ortak faaliyet ve projeler yürütmek üzere İşbirliği ve Mentorlük Protokolü imzalandı.

    Abdullah Gül Üniversitesinde gerçekleşen imza törenine Boydak Holding Ceo’su Alpaslan Baki Ertekin, AGÜ Rektörü İhsan Sabuncuoğlu ile Boytaş yetkilileri, dekanlar ve öğretim üyeleri katıldı.

    Üniversite sanayi iş birliği kapsamında Türkiye’deki en önemli mobilya sektörü-üniversite protokolüne imza atan Boytaş Mobilya, ARGE, inovasyon ve teknoloji alanındaki yatırımlarını hızlandırmayı amaçlıyor.

    Törende imzalanan protokole ilişkin konuşma yapan Boydak Holding Ceo’su Alpaslan Baki Ertekin üniversitelerle işbirliğine çok fazla önem verdiklerini vurguladı. Ertekin, ‘Üniversitenin bilgi ve donanımını yanımıza almazsak, literatürden uzak kalırsak, sektörlerimizde var olmayacağımızı biliyoruz. Bizi literatüre sektörlere yakın kılacak olan anlık gelişmeleri takip etmemizi sağlayacak olan üniversitelerle olan işbirliğimizdir’ dedi.

    Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ‘Dünyadaki en temel en temel problem, iyi yetişmiş insan gücü. Bu, bizim de iş ve sanayi dünyasının da problemi. İnsan gücünü iyi yönetmemiz yetiştirmemiz ve iyi kullanmamız gerekiyor. Bu nedenle bizim hem Kayseri’nin hem Türkiye’nin dünya ölçeğinde, küresel ölçekte iki markası olan Boydak grubu ve AGÜ işbirliği bu açıdan çok önemli” diye konuştu.

    Program çerçevesinde Abdullah Gül Üniversitesi lisans, lisans-üstü ve doktora öğrencileri Boytaş Arge Merkezi’nde staj yapma ve proje geliştirme imkanına sahip olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.