DOLAR 32,566
EURO 34,7693
ALTIN 2489,981
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Brand Week Istanbul 2017 efsane isimlerle başladı

    Brand Week Istanbul 2017 efsane isimlerle başladı
    07.11.2017
    A+
    A-

    Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen pazarlama, iletişim ve yaratıcılık liderlerinin buluşma noktası Brand Week Istanbul, bu yıl beşinci kez Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde başladı. İlk gününde Iron Maiden solisti Bruce Dickinson, besin futüroloğu Morgaine Gaye gibi birbirinden efsane konuşmacıları konuk eden Brand Week Istanbul, 10 Kasım’a kadar devam edecek.

    Bruce Dickinson: “Hayran kitlesi nasıl yaratılır?”

    Brand Week Istanbul 2017’nin açılış gününün şüphesiz en sıra dışı isimlerinden biri; sadece sanatçı kimliğiyle değil, iş adamı ve pilot sıfatlarıyla da tanınan Bruce Dickinson oldu. Tüm iş dünyasına “Müşteri değil, hayran toplayın.” mesajıyla seslenen Bruce Dickinson’ın Brand Week Istanbul’daki konuşmasının ana teması müşteriden hayran yaratmak üzerine oldu. Bruce Dickinson, aynı zamanda günümüzde ilişki kurmanın en önemli güçlerden biri olduğunu vurguladı. “İletişim kurmuyoruz, mesajlaşma adı altında aramızda harfler savuruyoruz. Aslında bir mesajımız var fakat cevap alamıyoruz.” diyerek bugünün iletişim dünyasını tanımlayan Bruce, “Tıpkı konserler gibi müşterinizle bir araya gelme yollarını bulun.” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

    Morgaine Gaye: “Yediğimiz, içtiğimiz nasıl değişiyor?”

    Morgaine Gaye, Brand Week Istanbul’daki konuşmasına yediğimiz şeyi seçmemizin sebebi tat diye başladı. Tadı, sadece dilimizle aldığımız lezzet olarak değil, deneyim ve duygularla hissedilen bir olgu olarak açıklayan Gaye, üçgen görünümlü lolipop, waffle shot gibi örneklerle önümüzdeki dönem yiyeceklerimizin şekil ve dokusunun oldukça değişeceğini vurguladı. Toprağa dönüş diye adlandırdığı trendle de özellikle doğadan ve yeşilden yoksun kalmış şehir insanının buna olan özlemle yiyeceklerin renklerinin ve görüntülerinin koyu renk, siyah, kahve ve yeşil tonlarında olacağını söyledi. Büyüklerin çocuksu görünümlü olan ürünlerden hoşlandığının altını çizen Gaye, kedili kurabiyeler, yüzü olsan pastalar gibi ürünlerde talep artışı olacağını belirtti. Şu anda yetişkin kategorisindeki neslin, önceki nesillere göre daha az alkol tükettiğini de sözlerine ekledi.

    Onotes Player; Kokuların iTunes’u

    Brand Week Istanbul’un birinci gün konuşmacıları arasında yer alan Dr. David Edwards, yeni buluşlarını ilk kez Türkiye’de anlattı. Bir koku platformu üzerinde uzun yıllardır Harvard Üniversitesi’yle birlikte çalışan Dr. David Edwards, Cyrano isimli bir koku hoparlörü tasarladı. Onotes platformu kokuların iTunes’u olarak tanımlanıyor. Cyrano’nun amacı, bünyesindeki kokuların insanlara, daha iyi yemelerini ve hissetmelerini sağlamak. Dünyada her yıl 8.5 milyar dolar diyabet için para harcanıyor. Bu koku çalışmalarının insanların metabolizmaları üzerinde etkili olması bekleniyor. Özellikle diyabet üzerindeki çalışmaların 1-3 yıl arasında sonuçlanması hedefleniyor. Cyrano’nun da bir faydası da kokular yoluyla insanlar arasında kültür, zaman ve tür bariyerlerini ortadan kaldıracağı düşünülüyor.

    #TEAmojiNOW

    İnce belli çay bardağı simgesini emojiler arasına katmak için Çaykur’un #TEAmojiNOW etiketli kampanyası ilk defa Brand Week Istanbul’da tanıtıldı. Meksika’nın tacosu, İtalya’nın makarnası ve birçok kahve emojisi varken dünyanın en çok çay tüketen ülkesi Türkiye’nin ince belli çay bardağı emojisinin de yerini alması için tüm çay severlerden destek istedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.