DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Burcu Develi: Ela’nın aile mesleğine yönelmesini arzu ediyoruz

    Burcu Develi: Ela’nın aile mesleğine yönelmesini arzu ediyoruz
    10.05.2018
    A+
    A-

    Anne olan ünlü oyuncular ve cemiyetin önde gelen isimleri, annelik duygusunu ve anne olduktan sonra hayatlarında neler değiştiğini MAG’a anlattı. Burcu Develi, “Ela’nın aile mesleğine yönelmesini arzu ediyoruz” dedi…

    Çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda nasıl bir duygu yaşadınız?

     

    Ela’nın hayatımıza girişi sürprizli oldu. Beklediğimizden 1 ay önce aramıza katılmaya karar verdi. Her doğum bir mucize, her doğum bir heyecan. Ancak hem Ela’nın erken gelmeye karar vermesi hem de Nuri’nin o sırada Soma’da yaşanan maden kazasına yardım götürmek için şehir dışında olması olaya ayrı bir boyut kattı. Şükür ki Nuri doğuma yetişti, çünkü bu anı hep beraber yasayacağımızı hayal ediyorduk, Ela da sağlıkla aramıza katıldı.

     

    Annelikle birlikte hayatınızda neler değişti?

    Sanırım buna hemen hemen birçok anne aynı şeyi söyleyecektir. Öncelik sıralamam değişti. Ela genel anlamda hayatımızda sosyal hayatımızı ya da tatillerimizi hiçbir şekilde değiştirmedi, sadece kendimize yeni bir düzen kurduk ve merkeze de onu koyduk.

     

    Gelecek hedeflerinde, meslek tercihlerinde onlar için çizdiğiniz bir yol var mı? Yoksa seçimlerini kendilerine mi bırakırsınız?

    Nuri de ben de Ela’nın öncelikle özgüvenli, kendiyle barışık her ortama adapte olabilen ve mutlu bir çocuk olmasını istiyoruz. Planlarımız hep bu yönde. Elbette aile mesleğine yönelmesini, bir ucundan tutmasını, katkı sağlamasını arzu ederiz. Ancak dediğim gibi en önemlisi mutlu olabileceği bir alt yapı kurabilmek.

     

    Bugüne kadar Anneler Günü’nde aldığınız en güzel hediye neydi?

    Annem, Sevil annem ve eşimin ağzından Ela adına yazılmış ilk Anneler Günü mektubum. Özenle kasamızda saklıyorum.

     

    Çocuklarınızın isimlerini kim koydu?

    Duru’yu Nuri Elayı ben koydum

     

    Çocuğunuzla birlikte yapmaktan en çok keyif aldığınız şeyler neler?

     

    Şüphesiz seyahatlerimiz. Ela doğduğundan bu yana beraber seyahat ediyoruz. Ve 2 yaşından bu yana da gitmeden önce ona uzun uzun gideceğimiz yeri ve yapacaklarımızı anlatıyoruz.

     

    Annenizin sizi yetiştirirken yaptığı davranışlarla, sizin çocuklarınızı yetiştirirken sergilediğiniz tutumlar benzer mi?

     

    Kesinlikle! Zamanında eleştirdiğim tutumları anne olduktan sonra sergilemeye başladım. İnsan hak veriyor ve anlamaya başlıyor. “Anne olunca anlarsın kızım” lafı kesinlikle gerçek. Ve çok şanslıyım benim kaynanam yok iki annem var. Sevil annemden de çok şey öğrendim, ben onu tanıdığımda daha çok gençtim.

     

    Sizinle meslektaş olmasını ister misiniz?

     

    Benim mesleğim ya da dedesinin mesleği. Ya da ne isterse… Nerede, hangi koşulda olursa olsun, pozitif bir enerjiyle çalışabileceği, üretebileceği ya da üretimine katkıda bulunabilecegi bir meslek sahibi olsun.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.