DOLAR 32,5189
EURO 34,7327
ALTIN 2489,37
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Burgan Bank 2019 yılını 171 milyon TL vergi öncesi kâr elde ederek tamamladı

    Burgan Bank 2019 yılını 171 milyon TL vergi öncesi kâr elde ederek tamamladı
    12.02.2020
    A+
    A-

    Butik bankacılık yaklaşımıyla hızlı, esnek ve kaliteli hizmet veren Burgan Bank, 2019 yılı vergi öncesi kârını 171 milyon TL, net kârını ise 139 milyon TL olarak açıkladı. Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, dengelenme yılı olarak kabul edilen 2019’da verimlilik ve kârlılıklarını istikrarlı bir şekilde devam ettirdiklerini söyledi

     

    Sağlam mali yapısı ve güçlü sermayedarının desteği ile istikrarlı büyümesini sürdüren Burgan Bank, 2019 yılına dair finansal sonuçlarını açıkladı. Konsolide mali tablolarında aktif büyüklüğü 21,5 milyar TL, nakdi kredileri 16,8 milyar TL olarak gerçekleşen bankanın toplam müşteri mevduatı yüzde 15 artış ile 11,4 milyar TL’ye yükseldi. 2019 yılsonu itibarıyla özkaynakları 1,9 milyar TL’ye, katkı sermaye dâhil özkaynakları 3,7 milyar TL’ye ulaşan Burgan Bank, Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı sürdürdü. Bankanın sermaye yeterlilik oranı ise konsolide bazda yüzde 18,9, solo bazda yüzde 21,3 olarak gerçekleşti.

     

    “Proje finansmanlarına ve dış ticarete katkımızı sürdürdük”

    2019’da istikrarlı bir şekilde verimlilik ve karlılıklarına devam ettiklerini belirten Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, “Özel bankacılık alanında müşterilerimizin ana bankası, ticari bankacılık tarafında ise üç bankasından biri olma hedefiyle ilerliyoruz. Özel bankacılık alanındaki varlığımızı güçlendirirken müşteri sayımızı artırdık ve Ticari taraftaki en önemli kazanımımız ise dış ticarette gerçekleşti. 2019 yılında ithalat kaynaklı olarak görece daralan dış ticaret hacminde Banka olarak bir önceki yıla göre işlem hacmimizi artırdık. Kurumsal ve ticari bankacılık müşterilerimizi; proje finansmanı, yurt dışı taahhüt işleri ve dış ticaret başta olmak üzere, ihtiyaç duydukları farklı alanlarda ürün ve çözümlerimizle destekledik. Bireysel bankacılık alanında ise geliştirmeye devam ettiğimiz dijital bankacılık altyapımız ile müşteri sayımızı artırdık ve çözüm odaklı yaklaşımımızla müşterilerimizin memnuniyetini yükselttik. Yine iştiraklerimizden Burgan Leasing, finansal kiralama hizmetlerini, geçen yıl sunmaya başladığı filo kiralama ile birlikte bir adım daha ileriye taşıdı” açıklamasında bulundu.

     

     “Burgan Seninle işveren markamızla çalışanlarımıza dinamik bir ortam sunuyoruz ”

    Çalışan memnuniyetine her daim büyük önem verdiklerinin altını çizen Murat Dinç, “Burgan Bank olarak çalışanlarımıza; enerji ve potansiyellerini yansıtabilecekleri dinamik bir ortam sunmayı, bununla birlikte samimi iletişimi esas alan ve birlikteliği önde tutan bir işveren olmayı vaat ediyoruz. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz işveren markamız Burgan Seninle ilk yılını başarı ile tamamladı” ifadelerini kullandı.

     

    “2020’de piyasaların sunduğu potansiyeli performansa dönüştüreceğiz”

    2020 yılı hedefleri hakkında da bilgi veren Burgan Bank Genel Müdürü Dinç, “Ülke ekonomisinin büyüme performansının yeniden doğal potansiyeline erişeceğini öngördüğümüz 2020’de, çoğu varlık sınıfında değer artışı yaşanacağını, yatırım ikliminin görece canlanacağını tahmin ediyoruz. Biz de piyasaların sunduğu potansiyeli özenli bankacılık yaklaşımımız ile performansa dönüştürmeye odaklanacağız. Dijital bankacılık, dış ticaret, bireysel bankacılık ve özel bankacılık konsantrasyon alanlarımız olmaya devam ederken yeni müşteri kazanımı ve müşterilerimizin memnuniyetini her daim üst düzeyde tutmak ana hedeflerimizi oluşturacak” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.