DOLAR 32,3167
EURO 35,0638
ALTIN 2279,588
BIST 9019,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Burgu peynirine dünya çapında birincilik ödülü

    Burgu peynirine dünya çapında birincilik ödülü
    23.06.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin ve dünyanın peynir anlayışını değiştiren Muratbey, “Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri 2018”den birincilik ödülü ile döndü. 12. kez düzenlenen ve süt ürünleri endüstrisindeki en başarılı ürünlerin değerlendirildiği yarışmada Muratbey, kendi buluşu olan Burgu peyniri ile dünya çapındaki firmaların arasından sıyrılarak “En iyi Peynir” ödülünün sahibi oldu.

    Uluslararası alanda en itibarlı kongrelerden biri olan ve dünyanın önde gelen markalarının katılım sağladığı Küresel Süt Ürünleri Kongresi, her yıl Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri’ne (World Dairy Innovation Awards) ev sahipliği yapıyor. Yenilikçi ve mükemmel ürünlerin değerlendirildiği yarışmada bu yıl Muratbey, yenilikçi ürünü Burgu peynirinin yurt dışına ihraç edilen ismi “Helix Cheese” markasıyla Türkiye’yi temsil etti.  Elemeler sonrasında finaldeki üç isimden birisi olan Muratbey, dünyaca ünlü rakiplerini geride bırakarak “En İyi Peynir” kategorisinde birinciliği elde etmeyi başardı. Törende En İyi Peynir ödülünü Muratbey adına Yönetim Kurulu Üyesi Murat Erol aldı.

    ‘‘Muratbey’in buluşu Burgu, Türkiye’nin gururu’’
    Amerika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlere ihracat yapan Muratbey, ihracat yasağının kalkması sonrasında izin alabilen sayılı firmalar arasında bulunmayı başararak, ihracat ağına Avrupa Birliği ülkelerini de ekledi.  Muratbey, Türkiye’de ve dünyada peynirin gelişimine yön vermeye ve lezzetli peynirlerini dünya sofralarına ulaştırmaya devam ediyor.

    Dünya çapındaki başarılarına ve ödüllerine bir yenisini daha ekleyen Muratbey’in Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol konuyla ilgili; “Muratbey olarak kendi alanında ve dünya çapında tek olan kaliteli, lezzetli ve inovatif ürünlerimizi dünya pazarlarıyla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kendi icadımız olan ve Türkiye’de Burgu Peynir olarak sunduğumuz ürünümüzü dünyaya Helix markasıyla lanse ettik ve birçok ailenin sofrasına lezzet kattık. Bu yenilikçi ürünümüz ile süt sektörünün dünya çapında itibarı yüksek organizasyonlarından biri olan “Dünya Süt Ürünleri İnovasyonu Ödülleri”nde “En iyi Peynir” kategorisinde birinci olduk. Özellikle süt ve süt ürünlerinde oldukça başarılı olan ülkelere ürünlerimizi ulaştırarak, dünya peynirleriyle yarışıp birincilik ödülünü kazanmamız bizler için milli bir gurur oldu’’ dedi.

    ‘‘Burgu’nun taklitlerine karşı savaşımız devam ediyor’’

    Uzun Ar-Ge çalışmaları sonucu ürettikleri Burgu Peynirini, taklitçilerine karşı korumak amacıyla Türkiye ve dünyada büyük bir mücadele verdiklerinin altını çizen Erol, “Ülkemizde ve yurt dışında Burgu (Helix) peynirinin taklitleriyle mücadele ediyoruz. Türkiye’nin yanı sıra pek çok ülkede taklit ürün üreten firmalarla haksız rekabet davalarımız sürüyor. Hem ülkemizde hem de dünyanın pek çok ülkesinde taklit ürünlerin toplatılması kararlarını aldırmış bulunuyoruz. Taklit ürünler konusunda Muratbey olarak mücadelemiz bundan sonra da devam edecek. Burgu’nun tüm tescil hakları sadece Muratbey’e aittir” şeklinde konuştu.

    Kahvaltının yanı sıra günün her saatinde tüketilebilen “sağlıklı atıştırmalık” olarak sunulan Burgu (Helix), doğallığı, az tuzlu oluşu, yüksek besin değeri, eşsiz lezzeti ve şekliyle sofraları sanat eserine dönüştürüyor. Peynir sevmeyen çocuklara dahi peyniri sevdiren Burgu (Helix), çocukların kalsiyum ihtiyaçlarını da karşılıyor. Burgu (Helix)’in esnek dokusuyla yaratıcı sunumlar ve eğlenceli tabaklar hazırlamak mümkün hale geliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.