DOLAR 32,519
EURO 34,8208
ALTIN 2476,142
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cafer Bozkurt Mimari Proje Sergisi İstanbul’da açıldı

    Cafer Bozkurt Mimari Proje Sergisi İstanbul’da açıldı
    15.02.2018
    A+
    A-

    Koleksiyon ve İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD)’nin uzun soluklu ortak çalışması “Koleksiyon / İstanbulSMD Mimarları Ağırlıyor” sergilerinden Cafer Bozkurt Mimarlık proje sergisinin açılışı ve söyleşisi İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleşti.

    Koleksiyon ve İstanbul Serbest Mimarlar Derneği birlikteliği ile hazırlanan “Koleksiyon / İstanbulSMD Mimarları Ağırlıyor” sergilerinden Cafer Bozkurt Mimarlık sergisi, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölümü iş birliği ile İstanbullu izleyiciler ile buluştu. Sergi kapsamında mimar Cafer Bozkurt, Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu’nda öğrenci ve ilgililerle buluşarak proje ve mesleki tecrübelerini yansıtan bir söyleşi de gerçekleştirdi. Sergi 21 Şubat 2018 tarihine kadar İstanbul Kültür Üniversitesi’nde ziyaret edilebilir.

    1945’te İstanbul’da doğan Cafer Bozkurt’un, 1968‘de ITÜ Mimarlık Fakültesi’nden birincilikle mezun olduktan sonra 1971’de kurduğu mimari büro, başkanı olduğu Cafer Bozkurt Mimarlık Ltd. Şirketi olarak faaliyetlerine devam ediyor.

    Cafer Bozkurt Mimarlık, kurulduğu günden beri yurtiçi ve yurtdışında Konut Yerleşmeleri, Turizm ve Rekreasyon Yapıları,Kültür ve Eğitim Yapıları gibi alanlarda yoğunlaşan çok sayıda proje gerçekleştirdi. Bunların yanı sıra Tarihi Çevre ve Restorasyon konularında, verdiği çok sayıda eser ile uzmanlaştı. Gerçekleşmiş toplam dokuz projesi Aga Khan Ödülleri’ne aday gösterildi. Bazı yapıları ulusal ve uluslararası mimarlık ödülleri kazandı.

    Kariyeri boyunca mimarlık mesleği ile ilgili pek çok konferans ve toplantıya davet edilen Cafer Bozkurt, ülkemizde ve yurtdışındaki mimarlık okullarında davetli konuşmacı ve öğretim görevlisi olarak da bulundu. Ayrıca pek çok ulusal mimarlık ve kentsel tasarım yarışmalarında jüri üyelikleri yaptı. Projeleri, yapıları ve makaleleri çeşitli mimari yayınlarda yer aldı. 2002-2004 yılları arasında Ankara’da kurulan Türk Serbest Mimarlık Derneği’ne başkanlık yaptı. 2003 yılında ise İstanbul Serbest Mimarlık Derneği’nin kurucu üyelerinden biri oldu ve 2005-2007 yılları arasında bu kuruma da başkanlık yaptı. Daha sonra 2008-2011 arasında T.C. Kültür Bakanlığı’na bağlı 4 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’na üyelik yaptı. Görev süresi dolduktan sonra, 2011 yılı sonunda 3 No’lu Koruma Kurulu’nda çalışmaya başladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.