DOLAR 32,4721
EURO 34,9617
ALTIN 2436,386
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çağrı Bozay: Yabancı satışlarında 2019 yılında da rekor kıracağız

    Çağrı Bozay: Yabancı satışlarında 2019 yılında da rekor kıracağız
    16.05.2019
    A+
    A-
    TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı konut satış rakamlarını Hürriyet Emlak Projeland Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Bozay değerlendirdi.
    Konut satışlarının Nisan’da %18,1 azaldığını ve 84 bin 403 adet konut satıldığını görüyoruz. TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı konut satış rakamlarının kırılımlarını incelediğimizde yabancı satışlarındaki artış dikkatleri üzerine çekiyor. Bu rakamlar bize, ihtiyaç sahibi dışında kalan yatırımcının alım için beklediğini yabancı yatırımcının ise alım için düşük fiyat fırsatını çok iyi değerlendirdiğini söylüyor.  Türkiye’den konut almanın yabancı yatırımcılar için hala cazibesini koruduğunu ve her geçen gün bu rakamın artığını gözlemliyoruz.
    Nisan ayında yabancı satışlarında da yüzde 82’lik artışla 3 bin 720 konut satıldığını görüyoruz. Bu artışı, yükselen döviz kurunun etkisinin yanı sıra gayrimenkul geliştiricilerinin yabancı yatırımcılara odaklanmasına bağlamalıyız. Ayrıca vatandaşlık düzenlemesinin konut alımlarına katkılarının devam ettiğini unutmamamız gerekiyor. Yapılan düzenlemelerle birlikte geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yabancı satışlarında rekor kıracağımızı düşünüyorum.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.