DOLAR 32,5518
EURO 34,8907
ALTIN 2429,512
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çalık Denim 30 yaşında

    Çalık Denim 30 yaşında
    24.10.2017
    A+
    A-

    Premium denim kumaş üretiminde dünyada ilk 10 firma içinde yer alan Çalık Denim, 30. yılını 30 uluslararası genç tasarımcı tarafından hazırlanan “Denim Loves Art” sergisiyle kutluyor. İstanbul Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen özel bir davette sergilenen tasarımlar, Ekim’de Amsterdam ve Aralık’ta da Los Angeles’ta sergilenecek.

    Premium denim kumaş üretiminde dünyada ilk 10 firma içinde yer alan Çalık Denim, bu yıl kuruluşunun 30’uncu yılını kutluyor. Bu kutlamalar çerçevesinde, dünyanın önde gelen moda ve tasarım okullarında eğitim alan genç tasarımcılar, denimi farklı disiplinlerde kullanılabilmesinden ilham alarak “Denim Loves Art” sergisini oluşturdu.

    “Denim Loves Art” sergisinde çalışmaları sergilenen genç tasarımcılar dünyanın en prestijli okulları arasında olan Parsons, Amsterdam of Fashion Institute, Central St. Martin, Edinburgh University, Citadella Artistic School ve İstanbul Moda Akademisi, Mimar Sinan Üniversitesi gibi okulların «tasarım» ve «iç mimarlık» bölümlerinde eğitim gören öğrenciler arasından seçildi. Bu okullarda yapılan çağrının ardından başvurular uluslararası bir jüri tarafından değerlendirildi ve seçilen tasarımcılar, denimin hayatın her alanında olduğunu vurgulamak amacıyla, sadece kıyafet değil, mobilya, aksesuar, ayakkabı, çanta ve kilim gibi birçok ürün tasarlayarak, denimin yaşamdaki rolünü vurguladılar.

    İlk kez 11 Ekim’de İstanbul’da sergilenen Denim Loves Art tasarımları, 30. yıldönümü etkinliklerinin bir parçası olarak 25-26 Ekim’de Amsterdam’da ve 6 Aralık’ta ise Los Angeles’ta sergilenecek.

    Dünya çapında markalarla iş birliği

    Çalık Denim’in katma değerli ürünler kategorisindeki marka imajını yükselten özgün çalışmalar sonucu ortaya çıkan koleksiyonlar, yıl boyunca hazır giyim pazarının en çok ilgi gören koleksiyonlarında kullanılıyor.

    Çalık Denim halen dünyanın önde gelen markalarıyla çalışıyor. Acne, Ann Taylor, Armani Jeans, Benetton, Calvin Klein, Celio, Citizens of Humanity, Colins, Diesel, Frame, GAP, G-Star, Guess, H&M, Hugo Boss, Jack&Jones, Kuyichi, LTB, Liu Jo, Mark&Spencer, Mavi, Mother, Pepe Jeans, Ralph Lauren, Replay, River Island, Scotch&Soda, Tommy Hilfiger, Top Shop ve Zara gibi dünya ve Türk markaları için üretim gerçekleştiriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.