DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çanakkale Zaferi Marmara Park AVM’de yeniden canlanıyor

    Çanakkale Zaferi Marmara Park AVM’de yeniden canlanıyor
    15.03.2018
    A+
    A-

    Sergide 18 Mart’ta kazanılan deniz zaferinden, 25 Nisan’da başlayan kara savaşlarına kadar birçok öykü anlatılırken, bir yılı aşkın süre boyunca denizde ve karada devam eden çarpışmalara da farklı yönleriyle ışık tutuluyor.

    Sergi, dünyanın dört bir yanından çok sayıda donanımlı askere ve güçlü gemilere karşı cesaretle toprağını savunan Nusret Mayın Gemisinden Yüzbaşı Hakkı Bey, Seyit Onbaşı, Müstecip Onbaşı ve yüzlerce isimsiz kahramanın hikayelerini anlatıyor.

    Birbirinden etkileyici diorama ve replikalar yer alacağı sergide, Nusret Gemisinin maketi,geminin döşediği mayınların, cephede kullanılan askeri obje ve malzemelerin replikaları ile askerlerin özel eşyaları ve orijinal mektupları da yer alıyor. Serginin en dikkat çekici parça ise kara harekatının çıkarma noktalarını ve deniz harekatını anlatan kabartma harita olacak.

    Serginin küratörlüğünü yapan koleksiyonerOnur Akmanlar tarafından Türk, İngiliz ve Avustralya arşivlerinden derlenen çok sayıda fotoğraf ve bilgileri içeren panolar, Orijinal Türk Subay ve Er Harp Madalyası, İngiliz ve Fransız Madalyası da sergide yerini alacak.

    Savaş sırasında kullanılmış Orijinal Posta Kartları, Orijinal Mektuplar, Dönemin Dergileri, Orijinal fotoğraflar ve o dönemde çıkan bazı kitaplar sergide yer alan diğer önemli parçalar arasında olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.