DOLAR 32,541
EURO 34,7987
ALTIN 2437,031
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Canlı yayın kablosunda maksimum esneklik telekomünikasyon sektörüne hız katacak

    Canlı yayın kablosunda maksimum esneklik telekomünikasyon sektörüne hız katacak

    Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group, yenilikçi ürün yelpazesine bir yenisini daha ekleyerek, kamera kablolarının tasarım ve performans özelliklerini geliştirdi. Grubun Multimedya Çözümleri bölümünün çalışmaları sonucu SMPTE 311M hibrit kamera kablosu bir üst seviyeye çıkartılarak, bükülme özelliği artırıldı; daha dayanıklı ve uzun ömürlü bir hale getirildi. Canlı yayın kabloları artık Draka BendBright-XS single mode fiberle (bükülmeye karşı yüksek performanslı fiber) ve oldukça esnek bir kılıfla üretilecek.

     

    Endüstri ihtiyaçlarına göre, değişik çevre ve kullanım şartlarına uygun yenilikçi, yüksek performanslı çözümler geliştiren Prysmian Group, yenilikçi çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Enerji, video, ses ve kontrol sinyallerinin eşzamanlı iletimi için kullanılan ve kamerayı yayın istasyonuna bağlayan Hibrit HD kamera kablolarını sektörün ihtiyacına uygun şekilde geliştiren Grup, kabloları bakır iletkenler ile birlikte G.652.D2 veya G.657.A2 / B2 tipi iki BendBright-XS single mod optik fiber ile donatarak, bükülme özelliğini artırdı. Geliştirilen bu yeni nesil BendBright-XS single mode fiber, son derece düşük makro bükülme hassasiyetine ve ColorLock-XS kaplama özelliğine sahip.

     

    Prysmian Grup Multimedya Çözümleri Bölümü Ürün Müdürü Marc-Oliver Hentschel yeni inovasyonlarıyla ilgili olarak şunları söyledi; “Profesyonel ve canlı yayın için tasarlanan “Draka Hybrid High Flex” kamera kabloları uzun vadede endüstrinin HDTV, super slow motion, 4K ve 8K yayın taleplerini karşılayacaktır. Müşterilerimize, kullanırken maliyet ve fayda anlamında memnun kalacakları yüksek esneklikte ve yüksek performanslı kamera kablolarını sağlayabilmekten mutluluk duyuyoruz.”

     

    “Mudanya fabrikası Prysmian’ın Mükemmeliyet Merkezi!”

    Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo Telekom Satış Direktörü Ufuk Çolak ise “Prysmian Group, geliştirdiği kablo ve çözümlerle telekomünikasyon sektörünün geleceğine de şekil veriyor ve insanları, mekanları, toplumları her yerde birbirine kesintisiz olarak bağlamaya devam ediyor. Dünya çapında birçok patentli tasarıma sahip olan, yenilikçilik odaklı Grubun bir parçası olmaktan her zaman fayda sağlıyoruz. Biz de Türk Prysmian Kablo olarak Ar-Ge çalışmalarımızı, Grubumuzun Ar-Ge ekibi ile birlikte, piyasanın ihtiyaçlarına uygun yeni ürünlerin tasarlanması için devam ettiriyor ve Mudanya Fabrikamızda ürettiğimiz kabloların daha yüksek performanslı, daha dayanıklı ve zor şartlarda kullanıma uygun olması üzerine odaklamış bulunuyoruz.” dedi. Mudanya’da yer alan fabrikamız bu özelliği ile Grubumuz içerisinde, telekomünikasyon kabloları alanında bir Mükemmeliyet Merkezi konumunda yer alıyor.

     

    “Yeni nesil kablolar sinyal kaybını da ortadan kaldırıyor”

    BendBright teknolojisine sahip fiber, sinyalde herhangi bir bozulma olmadan itilebilme, çekilme, bükülme ve dış mekânda yapılan kamera çekimlerinde daha birçok zorluğun üstesinden gelebilme esnekliğine sahip. Bu önemli özellik, Prysmian Group’un PCVD elyaf üretim sürecindeki yüksek performans ve esnekliğinden kaynaklanıyor. Kritik sinyal iletimi esnasında standart fiberlerde kayda değer biçimde ışık sızıntıları olması sebebiyle, sinyal kaybı veya bozulması meydana gelirken, bu özel işlemle ışığın bütünlüğü fiber özü içerisinde korunarak, kayıpların önüne geçiliyor.

     

    PUR, TPE veya LSZH dış kılıf ile üretilebilen kablolar, mobil kullanıma da uygun hale getirildi. Ayrıca kullanıcı dostu özelliği ile sahada konnektör montajı da kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.