DOLAR 32,4578
EURO 34,5119
ALTIN 2472,713
BIST 9571,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    CAPACITY AVM’de düzenlenen satranç turnuvası bu yıl da büyük ilgi gördü

    CAPACITY AVM’de düzenlenen satranç turnuvası bu yıl da büyük ilgi gördü
    01.12.2018
    A+
    A-

    Altıncısı düzenlenen CAPACİTY AVM’nin ev sahipliğini yaptığı,  satranç turnuvası bu yılda, 7 yaşından, 77 yaşına kadar Türkiye Satranç federasyonundan lisanslı sporcuların katılımıyla gerçekleşti.  Her yıl Kasım ayında gerçekleşen turnuvaya yurtiçi ve yurtdışından sporcular katılıyor. Bu yıl toplam 77 sporcunun katılımıyla gerçekleşen turnuvada,  kıyasıya mücadele ve heyecanlı anlar yaşandı. Satranç oyununa ilgi hergeçen gün artıyor,Türkiye genelinde bugüne kadar toplam 800 bin sporcunun katıldığı turnuvaya, Turnuvanın Başhakemi Yakup Çoşkun, “Satranç sporu,konsantrasyon yeteneğinin artmasını sağlayan, hızlı ve doğru düşünebilmeye yardımcı olan, hedeflerine sabırla ulaşmasını ve insanın kendisinde güven duygusunun gelişmesine yardımcı olur.  Ayrıca satranç, başarısızlıklar karşısında yılmamayı, kaybetmenin nedenlerini sorgulayarak, her zaman yeni hedefler belirleyerek, hedefler doğrultusunda motivasyon sağlayan ve insanı geliştiren bir spor dalıdır. “ dedi.

    Turnuvaya ilginin artması karşısında yetkililer  satrançı, daha geniş kitlelere ulaştırmak için bir milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirttiler. Bu yıl turnuvada dereceye giren ilk üç sporcu, avm yönetimi tarafından verilen hediye çeki ile ödüllendirildi.

    Turnuva Başhakemi Yakup COŞKUN CAPACITY AVM ve Beste Menajerliğe satranç sporuna ve sporcularına verdikleri destek için teşekkür etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.