DOLAR 32,5833
EURO 34,805
ALTIN 2501,225
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Capacity’de Dünya Otizm Farkındalık Günü

    Capacity’de Dünya Otizm Farkındalık Günü
    03.04.2018
    A+
    A-

    Capacity Alışveriş ve Yaşam Merkezi, otizme dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Dünya Otizm Farkındalık Günü’nü sevgiyle kutladı.

    Capacity Alışveriş ve Yaşam Merkezi, otizmli bireylerin aldıkları eğitim ile kendilerini ifade edebildikleri sosyal bir etkinliğe imza attı. DOSTEV (Down Sendrom ve Zihinsel Engelliler Eğitim ve Koruma) Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, bu özel günün bir kutlama değil, bir farkındalık yaratma günü olduğunun altı çizildi. Alışveriş merkezinin tüm ziyaretçileri tarafından ilgiyle izlenen sosyal sorumluluk projesinde otizm anlatıldı.

    Etkinlik saat 14.00’da Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu’nun performansı ile başladı. Birbirinden yetenekli hem down sendromlu hem de otizmli bireylerin yer aldığı grup önce ritim müzikleri çaldı. Ardından tüm neşeleriyle müzik eşliğinde dans gösterisi sunarak herkesin beğenisini kazandı.

    Bir diğer etkinlik ise çok özel üç otizmli bireyin muhteşem performanslarıyla gerçekleşti. Piyano Resitali ile piyanist Koral Erdeniz, Gitar Resitali sunarak şarkı söyleyen Rabia Aytek ve Halk Türküleri seslendiren Zeynel Güngör’ün performansları seyirciler tarafından coşkuyla alkışlandı. Etkinlik, Koral Erdeniz ve Rabia Aytek’in muhteşem düeti ile son buldu.

    Aldıkları eğitim ile toplumda yeteneklerini sergileyen, aynı zamanda eğitmenlik yaparak her türlü alanda kendini gösteren özel bireylerin, toplumda daha fazla yer alabilmesi için eğitimin önemi oldukça yüksektir. Özel bireylerin toplumda yer almaları için otizmin farkında olarak destek olmalı ve el uzatmalıyız. Gelin hep beraber fark yaratmaya bir gün değil her gün devam edelim! Capacity Alışveriş ve Yaşam Merkezi, sosyal bilincin yaratılmasına gönülden destek vererek, Dünya Otizm Farkındalık Günü için düzenlenen unutulmaz bir organizasyona ev sahipliği yaparak desteklemiştir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.