DOLAR 32,3119
EURO 35,0985
ALTIN 2278,96
BIST 8965,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cardtek’in yazılımı ile Samsung akıllı telefonlar POS cihazı haline gelecek

    Cardtek’in yazılımı ile Samsung akıllı telefonlar POS cihazı haline gelecek
    16.01.2019
    A+
    A-

    Cardtek, Samsung Electronics ve First Data Polonya ile akıllı telefon ve tabletleri EMV uyumlu POS terminaline dönüştüren “SoftPOS” çözümü için iş birliği anlaşmasına imza attı. Temassız EMV ödeme kabulü noktasında devrim niteliğindeki bu çözümün 2019 yılı içerisinde yaygınlaşması hedefleniyor.

    Ödeme teknolojileri alanında 35’ten fazla ülkede müşterilerine yenilikçi ve uçtan uca çözümler sunan Cardtek, Samsung Electronics ve First Data Polonya ile NFC (yakın alan iletişimi) özellikli akıllı telefon ve tabletlerin POS terminali olarak kullanmasını sağlayan “SoftPOS” çözümü için iş birliği anlaşmasına imza attı.

    Cardtek’in SoftPOS çözümü sayesinde Samsung’un akıllı telefon ve tabletleri ek bir cihaza ihtiyaç duyulmaksızın, sadece bir uygulama yüklenerek, temassız EMV işlemlerin kabul edildiği bir mobil POS terminaline dönüşüyor. Bu yeni nesil terminaller üzerinde yapılacak EMV temelli temassız işlemler, mevcutta kullanılan tüm temassız özellikli plastik kartlar, mobil cüzdanlar ve giyilebilir teknolojiler ile gerçekleştirilebilecek. Cardtek, Samsung-Knox güvenlik altyapısı kullanan akıllı telefonlarda temassız EMV işlemlerin kabulünü sağlayan çok katmanlı güvenlik protokolleri ve EMV temelli ödeme altyapılarının Android işletim sistemine adaptasyonu için gerekli çözümü sağlarken First Data ise işlem kabulü anlamında hızlı ve güvenli bir işletim hizmeti sunacak.

    POLONYA’DA HAYATA GEÇİYOR
    Uygulamanın pilot çalışmalarının 2019’un ilk yarısında Polonya’da hayata geçmesi hedefleniyor. İlerleyen dönemde Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde de hizmetin yaygınlaşması planlanıyor.

    TURGUT GÜNEY: GURUR DUYUYORUZ
    Cardtek CEO’su Turgut Güney, “Samsung ve First Data ile geliştirdiğimiz altyapı, mevcutta kullandığımız akıllı telefon ve tabletlerin, EMV temelli temassız ödeme işlemi kabulü noktasında devrim niteliğinde bir yeniliği hayatımıza kazandırıyor. Dijital ödemelerde lider teknoloji sağlayıcılarından biri olarak, pazardaki oyunu değiştiren bu mobil inovasyonun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Güney, akıllı telefonları mobil ödeme terminali olarak etkinleştirmenin verimlilik ve yayılım açısından çığır açacağına inandığını da söyledi.
    Samsung Electronics Başkanı Joseph Kim ise bu ortaklığın eksiksiz ve güvenli mobil ticarete geçişte büyük bir adım olduğunu belirterek, “Ortaya koyduğumuz çözüm, uygulama ve kullanım kolaylığı sayesinde nakitsiz topluma geçişte devrim yaratacak” dedi.
    First Data Polonya Genel Müdürü Krzysztof Polonczyk de “Yenilikçi ödeme çözümlerimiz, müşterilerimiz ve iş ortaklarımız için dünya çapında ses getirecek. İnanıyoruz ki bu proje ile beraber tüketicilere ve iş yerlerine kapsamlı ve kullanımı kolay çözümler üreteceğiz” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.