DOLAR 32,4485
EURO 34,7187
ALTIN 2498,795
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cartier Ev Koleksiyonu; Mücevherden ilham alan objeler

    Cartier Ev Koleksiyonu; Mücevherden ilham alan objeler
    02.08.2017
    A+
    A-

    Cartier Ev Koleksiyonu’nun hikayesi, mücevherin hikayesiyle başlıyor. Maison de Cartier tarafından tasarlanan ev objeleri, mücevher evi ile altın ve gümüş ustalarının işbirliği içinde sanatla kurduğu özel bir bağa sahipler ve değerli malzemeleri, motifleri, zanaati ve yaratıcılığı zarafet içinde buluşturuyor. Rue de la Paix’deki günlük eşya hazineleri geleneği, geçmişi 19’uncu yüzyılın sonlarına uzanan ve makyaj çantaları, çakmak, özel kutular, şişeler, bardaklar, çerçeveler ve kartlıklara zarif, lüks ve son derece estetik şekil veren bir yaşam sanatını yansıtıyor. Cartier, çağdaş bir yorum getirdiği özel tasarım ev koleksiyonuyla, günlük objelerin ruhunu, modern bir dokunuşla yeniden alevlendiriyor.

    Cartier’nin yeni ev objeleri koleksiyonu, incelikli bir yaşam sanatı sunan zarif, şık ve işlevsel mumlar, şamdanlar, kutular, fotoğraf çerçeveleri, tepsiler ve kaselerden oluşuyor. Değerli malzemelerin sergilendiği ve çok özellikli teknik bir geleneğe dayanan işçiliğin kullanıldığı bu objeler, özgün Cartier stilini tüm detaylarıyla yansıtıyor. Cartier’nin grafik öğelerden esinlenme özelliğine sadık kalan bu koleksiyon, geometrik motifler ve monogamlarla ön plana çıkıyor. Oyma metallerdeki veya ajur detaylardaki bu motifler, repertuara taze bir yorum getirerek “art deco” geleneğini saygıyla anıyor. Objeler, Cartier mükemmeliyetini yansıtırken, oyma metalin ve ajur detayların incelikle işlenmiş zarafetinde Cartier işçiliği açık bir şekilde fark ediliyor. Porselen üzerine zarifçe uygulanan sır ve kabaşon kesim kırmızı yeşim taşı, oniks ve lepidolit süslemeler dikkat çekiyor.

    Cartier’nin yeni ev objeleri koleksiyonu, yaşam sanatını onurlandırmanın yanı sıra çok sevilen objelerden, duygu dolu yadigarlardan ve değerli hediyelerden meydana gelen seçkisiyle, hediye sanatına da saygısını sunuyor. Bir şamdan, anıları aydınlatırken, fotoğraf çerçevesi de sevgiyle anılan ve saklanan hatıraları sergiliyor. Cartier, koleksiyonun her parçasıyla, onu elinde tutanın kalbine seslenerek, mücevherci ve obje, obje ve onun gerçek evi arasındaki o çok özel bağı dokuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.