DOLAR 32,5976
EURO 34,7722
ALTIN 2418,303
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Celal Koloğlu: “İş kazalarını kayıtlı, nitelikli ve eğitimli işgücü ile önleyeceğiz”

    Celal Koloğlu: “İş kazalarını kayıtlı, nitelikli ve eğitimli işgücü ile önleyeceğiz”
    06.05.2018
    A+
    A-

     İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, istihdamı artırırken hedefin salt istihdam artışı değil, çalışma yaşamının yapısal sorunlarının çözümü olması gerektiğini, bu doğrultuda hükümet tarafından da önemli adımlar atıldığını belirterek, “Çalışma yaşamının yapısal sorunlarının başında kayıt dışılık geliyor. Kayıt dışı çalışmanın getirdiği en önemli sonuçlardan birisi de güvenli çalışma ortamından uzak kalmaktır. Kayıtlı istihdam ise iş sağlığı ve güvenliğine uygun ortamda çalışmak demektir. İş kazalarını kayıtlı, nitelikli ve eğitimli işgücü ile önleyeceğiz” dedi.

    “İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda devlet, işçi ve işverenin oluşturduğu üçlü sosyal diyalogla büyük bir dönüşüm yaşanıyor”

    Ülkemizde İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetlerin hızla devam ettiğini ancak daha atılması gereken çok adım olduğunu ifade eden Koloğlu, “İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda devlet, işçi ve işverenin oluşturduğu üçlü sosyal diyalogla büyük bir dönüşüm yaşanıyor. İnşaat sektöründe de sıfır iş kazası hedeflerini sosyal ortakların önüne koymaktadırlar.İNTES olarak bu konudaki sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ediyor, muhatap işçi sendikamız YOL-İŞ ile İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki projelere her zaman destek veriyoruz, vereceğiz” dedi.

    İnşaat sektöründe işinde yetkin olmayan çalışanların hem kendilerinin hem de çevresindeki çalışanların yaşamlarını tehlikeye soktuklarını belirten Koloğlu, “İnşaatlarda nitelikli ve eğitimli iş gücü istihdamı iş sağlığı ve güvenliği açısından kritik bir husustur. Çünkü yeterli donanıma sahip eğitimli işçiler, iş güvenliği açısından daha bilinçli olup, uyarı ve önlemler konusunda daha dikkatli davranmaktadırlar. Bu açıdan tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde mesleki yeterlilik belgeli işçi çalıştırılması zorunluluğu iş sağlığı ve güvenliği yolunda atılmış çok önemli bir adımdır” dedi.

    “47 ulusal meslek standardını ve 26 ulusal yeterliliği yürürlüğe koyarak çalışma hayatına kazandırdık”

    Mesleki yeterlilik sisteminin kurulması ve işletilmesine yönelik çok önemli faaliyetleri hayata geçirdiklerini belirten Koloğlu, “Mesleki Yeterlilik Kurumumuzla yaptığımız çalışmalar sonucunda 47 ulusal meslek standardını ve 26 ulusal yeterliliği yürürlüğe koyarak çalışma hayatına kazandırdık.

    MYK tarafından yetkilendirilen uluslararası akredite TÜRKİYE MYM aracılığıyla yapmış olduğumuz mesleki yeterlilik sınavları sonucunda 19 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi verilerek çalışma hayatına nitelikli ve belgeli işgücü kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.

    İş dünyası olarak tehlikeli işlerde MYK Belgesi zorunluluğunun iş sağlığı ve güvenliğine çok olumlu katkıları olduğunu ve verimlilik artışı yarattığını belirten Koloğlu,“Beklentimiz, inşaat alanında tüm mesleklerde MYK Belgesi zorunluluğunun yaygınlaştırılarak devam ettirilmesidir. Kapsamımızı 30 meslekte belge vermek için genişletmek üzere çalışmalar sürdürüyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.