DOLAR 32,3096
EURO 35,06
ALTIN 2278,504
BIST 8961,1
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cevdet Arınık: Bütün büyük işler, küçük başlar

    Cevdet Arınık: Bütün büyük işler, küçük başlar
    29.11.2018
    A+
    A-

    Balıkesir Gönen’de düzenlenen Kariyer Günü toplantısında konuşan Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, “Bütün büyük işler, küçük başlar” diyerek, öğrencilere iş hayatına pozitif bakarak başlamalarını tavsiye etti. Arınık, “Başarılı olmak için bakış açısı çok önemli, işlerinizde bardağın dolu tarafını görmeye çalışın” dedi.

    Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İŞKUR tarafından Balıkesir’in Gönen ilçesinde öğrencilere yönelik Kariyer Günleri organize edildi. Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık’ın yanı sıra Bupiliç Genel Müdürü Onur Özkul ve Gönen Ticaret Odası Başkanı Ahmet Selvi’nin de katıldığı toplantıya öğrenciler geniş ilgi gösterdi.

    Girişimci düşünün

    Toplantıda konuşan Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, “Sadece bir işe girip çalışmayı düşünmeyin, girişimci olmayı, kendi işinizi yapmayı da her zaman düşünün. Bir işe büyük başlamak zorunda değilsiniz. Unutmayın ki bütün büyük işler, büyük şirketler, zamanında küçük olarak başlamışlardır” dedi.

    Teksüt, bugün Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri

    Teksüt’ün de 1956 yılında çok küçük bir ticari kuruluş olarak yola çıktığını aktaran Cevdet Arınık, süreç içinde büyüdüklerini ve bugün Türkiye’nin en büyük 500 şirketi içinde yer aldıklarını dile getirdi. Türkiye’deki süt ürünleri sektörünün gelişimine de değinen Arınık, “Türkiye’de süt üretimi de, tüketimi de, süt ürünleri ihracatı da düzenli olarak artıyor. Güçlü, işini iyi yapan ve gelişen bir sanayimiz var. Türkiye’de süt üretiminin ve süt sektörünün geleceğinin açık olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Arınık, Teksüt olarak her yıl en az yüzde 10 istihdam artışı sağladıklarını dile getirdi.

    Ayakkabı kullanılmayan ülkede, ayakkabı satmak

    Cevdet Arınık, “Karamsar olmamak lazım, önünüzde uzun bir hayat var, iş hayatına pozitif bakarak başlayın” tavsiyesinde bulunurken, iş hayatına ilişkin şu örneği verdi: Ayakkabı üreten bir sanayicinin iki satış temsilcisi varmış. Birini Afrika’da bir ülkeye göndermiş. Satışçı gitmiş, bakmış, kimse ayakkabı giymiyor. Sonra ülkesine dönmüş, rapor vermiş: Orada kimse ayakkabı giymiyor, mal satmamız imkansız demiş. Sanayici sonra ikinci satış elemanını aynı ülkeye göndermiş. Satışçı gitmiş, gerçekten kimse ayakkabı giymiyor. Sonra kendi ülkesine dönmüş, rapor vermiş: Orada kimsede ayakkabı giymiyor, bir satmayı başarırsak, bizim fabrika ayakkabı yetiştirmeye yetmez demiş.” İş yaparken bakış açısının çok önemli olduğunu dile getiren Arınık, gençlere bardağın dolu tarafını görmeyi tavsiye etti.

    Toplantı sonrasında İŞKUR tarafından katılımcılara birer teşekkür plaketi takdim edildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.