DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan cami tasarımı fikir yarışması

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan cami tasarımı fikir yarışması
    01.01.2019
    A+
    A-

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi üzerine 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23. maddesi ile “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda “Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliği taşıyan “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenleniyor.

    Çağımızın teknolojik imkânlarından yararlanarak geçmişin mimari ve sanatsal hassasiyetleri üzerine inşa edilecek proje yarışmasıyla, 200 ve 1000’er kişilik kapasiteli camilerin projelendirilmesi amaçlanıyor.

    Daha çok şahıs ve derneklerce yapılan camilerin dayanıklılık, güvenlik başta olmak üzere, fonksiyon yeterliliklerinin denetim altına alınarak standart hale getirilmesi ve kadim İslam medeniyeti ile günümüz arasında cami mimarisi açısından oluşturulacak köprüye ışık tutulması hedefleniyor.

    Yarışmaya sadece mimarlar katılabilecek veya ekip olarak katılım sağlanması durumunda ekip başının mimar olması şartıyla, ilgili meslek gruplarından (şehir planlama, peyzaj mimarlığı, iç mimarlık, mühendislik, ilahiyat, sosyoloji, mimarlık tarihi, sanat tarihi vb.) bir ekip oluşturulabilecek. Projeler 10 Mart 2019 tarihine kadar teslim edilecek ve yarışma sonuçları 3 Mayıs 2019 tarihinde açıklanacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.