DOLAR 32,5019
EURO 34,9162
ALTIN 2437,935
BIST 9709,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    CHEP Türkiye 10. Enerji Verimliliği Forumu’na katıldı

    CHEP Türkiye 10. Enerji Verimliliği Forumu’na katıldı
    03.05.2019
    A+
    A-

    CHEP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Serhat Enyüce, enerji verimliliği alanında sektöre ışık tutan 10. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda konuşmacı olarak yer aldı. Nisan’da gerçekleşen EVF’de, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modelinden, CHEP’in verimlilik sağlayan inovatif ekipmanlarından ve Nakliye İş Birliği programından bahsetti

     

    Türkiye’nin en büyük ve en önemli etkinliklerinden biri olan 10. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı, Nisan’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlendi. Fuar ve Forum’u aynı çatı altında toplayan EVF, enerji verimliliği bilincini geliştirmeyi ve bu alandaki uzmanlarla birlikte enerji verimliliği alanında ilerlemeyi amaçlıyor.

     

    Etkinlik kapsamında düzenlenen panel ve oturumlarda Türkiye’nin önde gelen şirketleri enerji verimliliği alanında yürütülen çalışmaları, politikaları ve stratejileri konuştu. Sürdürülebilirlik için Enerji Verimliliği Uygulama Örnekleri oturumunda Döngüsel Ekonomiye Geçiş: Tedarik Zincirinde Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilirlik başlığı altında konuşmacı olarak yer alan CHEP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Serhat Enyüce, enerji verimliliğinin gerekliliği ve öneminden, bu alanda bütünsel bir yaklaşımla ele aldıkları çalışmalarından, CHEP’in paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı hizmet modelinden bahsetti.

     

    Enerji tüketimini düşürüyor

    Serhat Enyüce

    CHEP, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, hammadde tasarrufu, üretim ve dağıtım sürecini yeşilleştirme, çevreci yaklaşımları yaygınlaştırma gibi çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Düzenli bakım ve onarım ile kırılmalara karşı ekstra dayanıklı olan standart paletleriyle otomasyon sistemlerini ve tedarik zincirlerini verimli hale getiriyor. Belirli spesifikasyonlara göre üretilen CHEP paletleriyle elleçleme için daha az zaman harcanıyor, bu sayede ürün hasarı azalıyor ve otomatik sistemlerdeki aksaklıklar gideriliyor. CHEP’in plastik çeyrek paletleri; dünyanın ilk karbonsuz paletleri olarak dikkat çekiyor. Karbon kredileri tedarikçisi Natural Capital Partners ile 2012 yılından beri kurulan iş birliği kapsamında CHEP’in çeyrek paletlerinin saldığı CO2 emisyonlarını yeniden ağaçlandırma projeleri ile dengeleniyor. Öte yandan CHEP’in mağaza içi teşhir uygulamalarının verimliliğini artırmak için beacon yerleştirdiği çeyrek paletleri sayesinde üretici, ürünlerinin zamanında ve istenilen yere yerleştirildiğinden emin olabilirken perakendeci stokları anlık olarak takip edebiliyor, çok satılan ürünlerde ise stoksuz kalma durumu azaltılıyor. Perakendeciler hazır olarak gelen bu teşhirler sayesinde; rafa ürün dizme ve stok besleme için ayrılan zaman ile operasyonel maliyetlerde tasarruf elde ediyor.

     

    CHEP, sıfır orman tahribatı, sıfır karbon emisyonu ve sıfır atık hedefiyle yenilikçi uygulamalar geliştiriyor. Nakliye İş Birliği programı kapsamında kullandığı yazılımla müşterilerinin teslimat rotalarını analiz ediyor ve ekipman toplama noktalarıyla kesiştiği hatlarda tır kapasitesinin paylaşılması için bir uygulama planı hazırlıyor. Böylece gereksiz mesafeleri ve tek yönlü sevkiyatları minimuma indirerek maliyetleri düşürüyor, daha az tır seferiyle CO2 emisyonlarının azaltmasını sağlıyor.

     

    Enerji verimliliğinin sağlanması için endüstriyel işletmelerin üretim kalitesini düşürmeden, hizmet veya ürün miktarı başına enerji tüketimini azaltması gerektiğini söyleyen CHEP Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Serhat Enyüce, “Daha az enerji kullanımıyla çevreye daha az emisyonun yayılıyor, yerel hava kalitesi artırıyor; azalan CO2 emisyonları ve su buharıyla iklim değişiminin küresel etkileri azaltılmış oluyor. Bir ürün tedarik zinciri boyunca farklı süreçlerden geçiyor. Bu süreçleri bireysel bileşenler olarak değerlendirmek yerine bütünsel bir yaklaşımla optimize ederek daha sürdürülebilir bir şekilde inşa edilebildiğine inanıyoruz” dedi.

     

    Enyüce; “CHEP’in paylaşıma yeniden kullanıma dayalı iş modeliyle karlılığı artıran ve dünyaya verilen zararı azaltan çözümler sunuyoruz. “Daha İyi Bir Gezegen, Daha İyi İş Modelleri ve Daha İyi Toplumlar” sürdürülebilirlik yaklaşımı ile iş ortaklarımızın ürünlerini tedarik zinciri boyunca güvenli ve maliyet açısından verimli bir şekilde taşımalarını sağlıyor, tek kullanımlık ambalajların çevreye olan etkisini de minimize ediyoruz.” diye ekledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.