DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    CHEP’ten otomotiv sektörüne 100 milyon TL yatırım

    CHEP’ten otomotiv sektörüne 100 milyon TL yatırım
    17.09.2018
    A+
    A-

    Global stratejisi kapsamında otomotiv sektöründeki gelişmeleri ve büyüme fırsatını takip eden CHEP Türkiye, 2019 yılı içerisinde 100 milyon TL’lik ekipman ve servis merkezi yatırımı yapacak. Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeli kapsamında karton, metal ve ahşap sandıkların yerini alacak katlanabilir plastik konteyner ve kasa çözümleriyle otomotiv ana ve yan sanayi üreticilerinin daha sürdürülebilir tedarik zincirleri inşa etmelerini destekleyecek

    Otomotiv sanayisi; ülke ekonomilerinin istikrarlı bir şekilde büyümesini sağlayan, teknolojik gelişmeleri hızlandıran ve birçok sektörün gelişmesine yardımcı olan sektörler arasında yer alıyor. Türk otomotiv sektörü, ortalama yüzde 78 ihracat oranı ile dünyanın 14’üncü büyük otomotiv üreticisi konumunda bulunuyor. Uluslararası pazarlarda global markaların üretim, ihracat ve mühendislik merkezi olarak görülüyor ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde yüzde 50 büyümesi bekleniyor.

    2009 yılından bu yana paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeli ile iş ortaklarının tedarik zincirlerini baştan sona optimize eden CHEP Türkiye, global stratejisi kapsamında otomotiv sektöründeki gelişmeleri ve büyüme fırsatını yakından takip ediyor. Bu doğrultuda CHEP, 2019 yılı içerisinde 100 milyon TL’lik ekipman ve servis merkezi yatırımı yaparak Türkiye otomotiv sektörünün tedarik zinciri yönetimini güçlendirmeye hazırlanıyor.

    Otomotiv sektörüne de sürdürülebilir çözümler sunuyor

    Küresel otomotiv endüstrisi; maliyet baskısı, yüksek güvenlik standartları, karmaşık çevre uyumluluğu yönetmeliklerine karşı büyüyen zorlu koşullarla mücadele ediyor. Sahip olduğu ağ ve bilgi birikimi sayesinde ürünlerin korunması için özel geliştirilmiş katlanabilir plastik konteyner ve kasa çözümleri, koruyucu iç profilleri, aksesuarları ve ekipmanlarıyla hizmet veren CHEP, tedarik zincirinin her aşamasında hem ana sanayi otomotiv üreticileri hem de tedarikçilerinin bu koşullara karşı esnekliklerini ve verimliliğini artırıyor. CHEP’in sunduğu tedarik zinciri çözümleri, daha az ekipmanla daha fazla yükün etkin bir şekilde taşınmasını sağlıyor. Daha iyi istifleme ile taşımada daha yüksek kapasite kullanılmasını sağlayarak iş ortaklarının nakliye maliyetlerini düşüren CHEP, kaliteli ve sürdürülebilir ekipmanlarıyla ürün hasarlarını ve atık oluşumunu da azaltıyor.

     

    Yeniden kullanılabilir plastik konteyner ve kasa çözümleriyle otomotiv tedarik zincirini güçlendirdiklerini belirten CHEP Türkiye & Kuzey Afrika Bölge Direktörü Şafak Aktekin,Ekipman yönetimindeki uzmanlığımız ve özel yazılımlarımız sayesinde tüm tedarik zinciri süreçlerini baştan sona analiz ederek ürün akışının en iyi şekilde gerçekleşmesini ve stok elverişliliğinin geliştirilmesini sağlıyoruz. Türkiye’de büyük bir ivme kazanma potansiyeline sahip otomotiv sektörü araç üretiminde Avrupa’da 5’inci sırada yer alıyor ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde yüzde 50 büyümesi bekleniyor. Büyüme oranımızın İngiltere’yi geçmesi bu alandaki yatırımlara yönelmemizde bizleri teşvik ediyor. Türkiye’ye gelecek yeni yatırımlar ve üretim artışına bağlı olarak sektörün büyümesi, başta Avrupa olmak üzere dış talep koşullarına göre gelişirken, iç pazarın yapısı da sektörün geleceğinde önemli bir rol oynuyor. Otomotiv endüstrinin gelecek 5-10 yıl içinde yapacağı yeniliklerin geçtiğimiz 50 yılda ortaya koyduğu ilerlemelerden çok daha büyük boyutta olacağını tahmin ediyor, sürdürülebilir iş modelimiz ve yenilikçi katlanabilir konteyner ve kasa çözümlerimizle otomotiv sektöründeki büyümeyi destekliyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.