DOLAR 32,5423
EURO 34,9286
ALTIN 2439,526
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Choice Hotels Türkiye’de büyümeye devam ediyor

    Choice Hotels Türkiye’de büyümeye devam ediyor
    21.11.2018
    A+
    A-

    Dünyanın en büyük konaklama zincirlerinden Choice Hotels, Türkiye’deki portföyünü Tekirdağ Clarion Hotel ile genişletmeye devam ediyor. Türkiye’ye ilk olarak Haziran 2014’e giriş yapan Choice Hotels, Clarion markalı dördüncü otelini Tekirdağ’da açacak.

    Choice Hotels, İspanya, Latin Amerika ve Suudi Arabistan’daki yeni pazar girişlerinin ardından Türkiye’deki büyüme stratejisi çerçevesinde İstanbul-Tekirdağ anayolu üzerinde bulunan yeni Clarion için Amerika ve Almanya merkezli T&T Hotel Consulting’in önerisiyle EOS Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat le işbirliği gerçekleştirdi. Önü açık deniz manzarasına sahip Clarion Hotel Tekirdağ, yaklaşık 110 odayla misafirlerini ağırlamayı hedefliyor. Konferans salonları ve yemek salonu ile farklı büyükteki etkinliklere ev sahipliği yapmayı hedefleyen Clarion Hotel Tekirdağ, şehir merkezine beş dakika uzaklıkta bulunuyor. Clarion Hotel Tekirdağ, çok sayıda uluslararası şirketin yan kuruluşlarına ev sahipliği yapan, ekonomik açıdan önemli bir sanayi ve ticaret bölgesi olan Çerkezköy’e ise yarım saatlik mesafede yer alıyor.

    Clarion Hotel Tekirdağ’ın lokasyonuyla büyük bir potansiyel taşıdığını ifade eden yatırımcı Fatih Koyuncu, “Tekirdağ ve çevresi çok hızlı büyüyor ve şehrin uluslararası markalı, merkezi bir konuma sahip bir otele ihtiyacı vardı. Bu özellikleri üzerinde barındıran Clarion Hotel’in Tekirdağ’ın en önemli konaklama merkezlerinden biri olacağına inanıyorum” dedi.

    ‘Türk ekonomisi olumlu gelişecek’

    Choice Hotels Almanya ve Orta Avrupa Genel Müdürü Georg Schlegel, ise son iki yılda Türkiye’de hem franchiselarımız hem de genel olarak otel geliştirmeleri açısından zorlu geçtiğini söyledi. Türkiye’de dördüncü Clarion Hotel’i açmak için Fatih Koyuncu’nun desteğini aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Georg Schlegel Türkiye ekonomisinin olumlu gelişeceğine ve yakın gelecekte bölgeye daha fazla otel projesi gerçekleştireceklerine inançlarının tam olduğunu söyledi. Georg Schlegel, sözlerini şöyle sürdürdü:

    Türkiye’de şu anda Clarion Hotel Golden Horn, Clarion Hotel İstanbul Mahmutbey ve Clarion Hotel Kahramanmaraş olmak üzere üç Clarion markalı otelimiz bulunuyor. Bunun yanı sıra Çeşme Alaçatı’da bulunan The S Hotel, Ascend Hotel Collection markamıza bağlı olarak temsil edilip faaliyet gösteriyor. Ascend Hotel Collection kısa süre önce Almanya’da ilk otelini açtı ve şu anda Avrupa’da büyüyor. Marka, son iki yıldır Avrupa’da Stockholm, Kopenhag, Barselona, Madrid, Nice, Freiburg ve Almanya’nın farklı şehirlerinde varlığını hızla genişletti ve şu anda Avrupa’da 50’den fazla otele ve dünya çapında 200’den fazla otele ulaştı.”

    ‘Suudi Arabistan’da hızlı büyüyoruz’

    Choice Hotels olarak Suudi Arabistan’da hızlı bir büyüme hedeflediklerini ifade eden Georg Schlegel, ülkede Choice markalı 30 otele ek olarak ‘Comfort’ ve ‘Quality’ markalı yedi otel açılmasının planlandığını söyledi. Georg Schlegel, Suudi Arabistan’daki faaliyetlerini Orta Doğu’nun en büyük turizm ve seyahat şirketlerinden Al-Tayyar Travel Group’la yürüttüklerini hatırlattı.

    Georg Schlegel, Choice Hotels’in büyüme hedefi çerçevesinde Nisan 2018’de başta İspanya ve Latin Amerika olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaklaşık 180 otel için Sercotel ile stratejik bir ortaklığa gittiğini belirtti. Ortaklık çerçevesinde yılsonuna kadar portföye Choice markalı 40 otelin eklenmesi beklendiğini anlatan Schlegel, “Choice franchise sisteminin bölgesel pazarlara göre esnek ve şekillendirilebilir olması hızlı büyümeye katkı sağlıyor. Hem markaların uyumlu hale getirilmesi hem de marka standartlarına ilişkin önemli ölçüdeki gelişme kapsamı, Choice Hotels’i, özellikle mevcut otellerin dönüştürülmesi konusunda da öne çıkarıyor” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.