DOLAR 32,4735
EURO 34,5591
ALTIN 2474,971
BIST 9528,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çimento sektöründe ihracat ocak ayında da devam ediyor

    Çimento sektöründe ihracat ocak ayında da devam ediyor
    16.02.2020
    A+
    A-

    Türkiye ekonomisinin lokomotifi çimento sektörünün Ocak ayı verilerine göre; ihracatta yüzde 49,3’lük artış oldu.

    Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından çimento sektöründe Ocak 2020 ihracat verileri açıklandı. TUİK’ten alınan verilere göre geçtiğimiz yıla oranla bu yılın Ocak ayında çimento sektör ihracatında % 49,3’lük artış yaşandı. İhracat geliri ise %31,5’luk artışla 82 milyon dolar oldu.

    Ocak 2020’de çimento ihracatı % 80,6 oranında artarak 1,1 milyon ton, klinker ihracatı ise % 28,9 artarak 1,3 milyon ton olarak gerçekleşti.

    İhracat en çok ABD ve Gana’ya yapıldı

    TUİK verilerine göre, Ocak ayında, çimento ve klinker ihracatı en çok ABD’ye yapılırken; bu ülkeyi Gana, İsrail ve Fildişi Sahilleri izledi. İhracat oranlarının yükseldiği diğer pazarlar arasında da Gine, Moritanya ve Brezilya yer aldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.