DOLAR 32,5217
EURO 34,7481
ALTIN 2494,581
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çimentonun dünya devleri İstanbul’da toplanıyor

    Çimentonun dünya devleri İstanbul’da toplanıyor
    22.06.2019
    A+
    A-

    Dünya çimento endüstrisinin önde gelen aktörlerini her yıl bir araya getiren INTERCEM Konferansı’nın 100.’sü, 24-26 Haziran 2019 tarihlerinde INTERCEM 100 adı altında İstanbul Hilton Bomonti Hotel’de gerçekleşiyor. 5 kıta, 34 ülke ve 52 şehirden 400 sektör temsilcisinin katılacağı INTERCEM 100 Konferansı’nda, çimento üreticileri için katkı maddeleri üreten MAPEI, devrim niteliğindeki teknolojilerini tanıtacak.

    Dünya çimento endüstrisinin önde gelen aktörlerini her yıl bir araya getiren INTERCEM Konferansı’nın 100.’sü, 24-26 Haziran 2019 tarihlerinde INTERCEM 100 adı altında İstanbul Hilton Bomonti Hotel’de gerçekleşiyor. Beş kıta, 34 ülke ve 52 şehirden 400 sektör temsilcisinin katılacağı INTERCEM 100 Konferansı’nda, çimento sektöründeki son üretim teknikleri, inşaat sektörünün çimento endüstrisi üzerindeki etkileri, ihracat pazarlarındaki yeni fırsatlar, çevre ve insan dostu üretim, atık geri dönüşümü, çimento sektöründe insan kaynağı yönetimi ve yeni iş imkanları ele alınıyor.

    İtalya, İspanya, Portekiz, Norveç, Avusturya, Polonya, Vietnam, Avustralya, Hindistan, Singapur, Malezya, Güney Kore, Dubai, Mısır, Güney Afrika, ABD, Panama ve Türkiye’deki üretim merkezlerinden 70’in üzerinde ülkeye çimento katkıları temin eden MAPEI de INTERCEM 100 Konferansı’na MAPEI SpA (İtalya) ve MAPEI Türkiye olarak katılıyor.

     

    2018 yılında yaptığı üretim yatırımıyla çimento katkı pazarına giren MAPEI Türkiye, Ankara Polatlı fabrikasında kurduğu, tamamen otomasyona dayalı olarak üretim yapabilen, paslanmaz çelik tank ve mikserlere sahip çimento katkı hattıyla şu anda Türkiye’deki tüm çimento fabrikalarının ihtiyacını karşılayacak üretim kapasitesine sahip. Çimento üretiminde kimyasalların daha etkin kullanılmasına ve çimento analiz yöntemleriyle ihtiyaçların tam olarak karşılanmasına öncülük etmeyi hedefleyen MAPEI’nin INTERCEM 100’de sektör profesyonellerine sunacağı yenilikçi teknolojiler arasında ‘Sıvı Devrim’ ve ‘Dikey Devrim’ yer alıyor.

     

    Sıvı Devrim: MAPEI’den sıvı krom indirgeyici

     

    Avrupa Yönergesi’ne göre;  Avrupa ülkelerinde üretilen ve kullanılan çimentonun içinde bulunan, insan ve çevre sağlığına zararlı krom VI (hexavalent krom) seviyesi  2 ppm’in altında olmalı. Çimento üretiminde kullanılan hammaddelerden dolayı bu seviye genellikle 2 ppm’in üzerinde ve bu durum, çimentoya üretim sırasında kimyasal ilave edilerek çözülebiliyor. MAPEI AR-GE laboratuvarlarında yapılan çalışmalar sonucu, uzun süre etkili, kullanımı ve dozajlaması kolay, ekonomik ve patentli, sıvı bir kimyasal geliştirildi. Bu çalışmaların tümü  “Sıvı Devrim” olarak nitelendiriliyor.

    Dikey Devrim: MAPEI’den dik değirmenler için özel ürünler ve özel dozajlama sistemi

     

    Enerji maliyetlerinin artmasıyla çimento üretiminde dik değirmenlerin kullanılması, tüm dünyada daha yaygın hale geldi. Bu değirmen sistemlerine uyum sağlamak için çimento, kimyasal ve makine üreticileri tarafından geniş kapsamlı çalışmalar yapılıyor. MAPEI, bu çalışmalar kapsamında iki aşamada geliştirdiği yenilikçi ürün ve sistemlerle önce dik değirmenlere uygun ürünler geliştirdi, ardından çimento kimyasallarının uygun şekilde dozajlanabilmesini sağladı. Bu sistem de üreticilerin % 50-% 60 oranında fayda sağlamalarına olanak tanıyor. MAPEI’nin  bu alandaki çalışmaları da sektörde “Dikey Devrim” olarak adlandırılıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.