DOLAR 32,5603
EURO 34,8175
ALTIN 2416,541
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çin Bilimler Akademisi Türkiye ile işbirliği çağrısında bulundu

    Çin Bilimler Akademisi Türkiye ile işbirliği çağrısında bulundu
    05.05.2018
    A+
    A-
    Yunus Emre Enstitüsünün T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlattığı, Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik alanda sahip olduğu birikimlerin tanıtılmasına katkı sağladığı Türkiye Akademik ve Bilimsel İşbirliği Projesi (TABİP) olumlu sonuçlarını vermeye başladı.
    Bünyesinde 103 enstitü, 60 binin üzerinde master ve doktora öğrencisi ile 3 üniversite bulunan Çin Bilimler Akademisi, Türkiye’deki genç bilim insanları ve Yunus Emre Enstitüsü, TÜBİTAK ve benzer kurumlarla işbirliği yapmak üzere çağrıda bulundu.
     
    Çin’in en prestijli bilim kurumu olarak kabul edilen Çin Bilimler Akademisi, Türkiye’deki genç bilim insanları ve bilim kurumlarıyla değişimde bulunmak, deneyimleri paylaşmak ve ortak projeler geliştirmek üzere işbirliği yapmak için kolları sıvadı. Dünya Bilimler Akademisi Genç Üyeler Ağının 11- 16 Nisan 2018 tarihlerindeki yönetim kurulu toplantısı için Türkiye’ye gelen Çin Bilimler Akademisi heyeti, toplantının ardından TÜBİTAK, Yunus Emre Enstitüsü ve benzer faaliyetler yürüten Türk kuruluşlarla bilimsel alanlarda iş birliği yapmaya yönelik temaslarda bulundu.
    70’den fazla ülkeden 300’ü aşkın genç bilim insanı bir çatı altında birleşti
    Heyet adına konuşan Çin Bilimler Akademisi Uluslararası İşbirliği Ofisi Direktör Yardımcısı Prof. Dr. Li Yin, genç bilim insanı seçilmesinin ardından 2015’te dünyadaki genç bilim insanlarını bir çatı altında birleştirmeyi amaçladığını, 2017 Kasım ayında Genç Üyeler Ağının yönetim kurulunun oluşmasıyla resmi olarak faaliyetlere başladıklarını ve 70’den fazla gelişmiş ülkeden 300’den fazla genç bilim insanının bir araya geldiğini söyledi.
    “Genç bilim insanları geleceğin neslini temsil ediyor”
    Li, Genç Üyeler Ağının gelişmekte olan bir süreç olduğuna değinerek, “Onların beraber çalışmasına ve ilişki kurmasına yardım ediyor, atölye çalışması ya da konferanslar düzenliyoruz. Böylelikle birbirlerini tanıyacak, beraber çalışacak ve ortak somut çıktılar ortaya koyacaklar. Bizim temel misyonumuz, dünyada bilim üzerinden birbirine bağlanmış bir ağ yaratmak” diye konuştu. Bilimin toplum üzerindeki yararını ortaya koymak için kritik öneme sahip bir rol üstlendiklerini belirten Li, gelecek nesli temsil eden genç bilim insanlarına bu konuda güvendiklerinin altını çizdi.

    “Bilim alanında Türkiye’de büyük potansiyel var”

     
    Türkiye’de bilim alanında büyük potansiyel olduğuna işaret eden Li, sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Türkiye’de birçok genç bilim insanıyla tanışma imkanı bulduğum için çok mutluyum. Beraber birçok projeye imza atabiliriz. Çin Bilimler Akademisinin Türk üniversiteleriyle yüksek enerji ve fizik alanlarındaki araştırmalarda birçok bağlantısı var. Ben de akademinin uluslararası iş birliği biriminde çalışıyorum ve bu nedenle TÜBİTAK, Yunus Emre Enstitüsü gibi Türk kuruluşlarla ortak çalışma alanlarını tartışmak için buraya geldik. Bu iki tarihi ülkenin genç bilim adamları arasındaki iletişim ve değişim fikrinden iyi faydalar sağlayabileceğimizi ümit ediyorum.”
    Çin Bilimler Akademisi bünyesinde 103 enstitü, 3 üniversite, 60 bin öğrenci var
     
    Çin’in en üst düzey bilim ve teknik danışma kurumu olan Çin Bilimler Akademisi, Avrupa’daki akademilerden farklı bir yapıda bulunuyor. Akademi bünyesinde 103 enstitü, 60 binin üzerinde master ve doktora öğrencisi ile 3 üniversite barınıyor. Kurum bünyesinde 68 bin kadrolu personel görev yapıyor.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.