DOLAR 32,5652
EURO 34,8839
ALTIN 2435,638
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Citroen C3 WRC sezonu Avustralya rallisiyle kapatıyor

    Citroen C3 WRC sezonu Avustralya rallisiyle kapatıyor
    15.11.2018
    A+
    A-

    Citroën’in Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarışan takımı Citroën Total Abu Dhabi WRT, 15-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan ve sezonun son rallisi olan Avustralya Rallisi’ne hazır. Bu rallide Citroën’i Craig Breen – Scott Martin ve Mads Østberg – Torstein Eriksen ekipleri temsil edecek.

    2018 Dünya Ralli Şampiyonası’nın on ikinci ayağı olan İspanya Rallisi’nin ardından sıra Avustralya Rallisi’nde. Avustralya’nın benzersiz doğal güzellikleriyle çevrili toprak etaplarında düzenlenecek rallide takımlar ve pilotlar zorlu koşullarda en iyi puanı almak için çalışacaklar.

    Dokuz kez WRC şampiyonu olan Sébastien Loeb – Daniel Elena ikilisiyle İspanya Rallisi’nde podyumun en üst basamağına ismini yazdıran Citroën Total Abu Dhabi WRT, Avustralya Rallisi’nde Craig Breen – Scott Martin, Mads Østberg – Torstein Eriksen ekipleriyle start alacak.

    Bu sezon başında başlayan ve her yarış öncesinde yayınlanan Little Big Racing by Citroën serisinin Avustralya Rallisi için hazırlanan videosu da yayınlanmaya başladı. Videoda Citroën pilotu Craig Breen yarış hakkında temel bilgileri veriyor.

    Yarış ile ilgili bilinmesi gerekenler

    24 özel etaptan oluşan yarışın özel etap uzunluğu 318.64 km.
    Yarışta ekipleri ve otomobilleri toprak zemin kadar 50 dereceyi bulan hava sıcaklığı da zorlayacak.
    Citroën bu ralliyi 2 kez kazanmayı başardı. 2004 yılında Sébastien Loeb, Xsara WRC ile, 2005 yılında François Duval, Xsara WRC ile Citroën’e birinciliği getiren isimler oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.