DOLAR 32,4743
EURO 34,7782
ALTIN 2479,789
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çocuğun istediği aktivitelere yönelin

    Çocuğun istediği aktivitelere yönelin
    17.09.2018
    A+
    A-

    Bol güneşli ve eğlenceli bir yaz tatilinin ardından sonbaharın yüzünü gösterdiği bu günlerde, herkesi yavaştan bir okul heyecanı sarmaya başladı. Kimi ebeveynler ilk kez okula başlayacak çocukları için heyecanlanırken, kimileri de yeni eğitim öğretim yılına uyum sağlayabilmek adına hazırlamaya çalışıyor çocuklarını. Peki, yepyeni bir ders yılına başlarken, nedir çocuklardan beklentiniz? Başarılı olmaları mı? Mutlu olmaları mı? Meraklı olmaları mı? Bu konudaki tüm detayları Çilek için açıklamada bulunan Klinik Çocuk Psikoloğu Yrd. Doç. Dr. Z. Deniz Aktan’dan dinleyin

     Birbirinden eğlenceli aktivitelerle geçen yaz tatili sonrasında tüm ebeveynleri ve çocukları okul heyecanı sarmaya başladı. Kimi ebeveynler ilk kez okula başlayacak çocukları için heyecanlanırken, kimileri de yeni eğitim öğretim yılına uyum sağlayabilmek adına hazırlamaya çalışıyor çocuklarını. Peki, tüm çocuklara aynı mı davranmak gerekiyor? İşte bu noktada Çilek için açıklamada bulunan Klinik Çocuk Psikoloğu Yrd. Doç. Dr. Z. Deniz Aktan’ın söyleyeceklerine kulak kabartın.

    Okullar açıldığında ebeveynlerin çocuklarından sürekli ders çalışmalarını beklememesini gerektiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Aktan, çocukların sıkılmaması için bir program hazırlanmanın doğru bir strateji olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Aktan, “Oluşturulan programda çocuğun ne kadar ders çalışacağına ve ödevlerine ne kadar vakit ayıracağına bir öğretmen ya da bir pedagog eşliğinde karar verirken, hangi saatlerin oyuna, hangi saatlerin derse ayrılacağına çocuğunuzla birlikte karar verin. Öte yandan çocukların çalışma odasının konumuna çok dikkat edin, ışığı arkadan alan aydınlık bir çalışma odası dizaynı çok önemli. Diğer yandan özellikle okula yeni başlayan miniklerin dikkatini dağıtmamak adına oyuncakların dilediğinizde toplanabileceği bir dolap tasarımı da çalışma masasındaki işinizi kolaylaştırabilir. Ödevleri konusunda sadece yardıma ihtiyacı olduğunda yanında olun, sürekli eşlik etmeyin, bu onun sorumluluk bilincini arttıracaktır. Diğer yandan ödevlerini yapabileceği ergonomik bir çalışma masası da ödev sürecinin kalitesini yükseltecektir” dedi.

    “Unutmayın, çocuklar ebeveynleriyle oyun oynamaktan çok hoşlanırlar”

    Aktivite seçimlerinde de ebeveynleri uyaran Yrd. Doç. Dr. Aktan, çocuğun istediği aktivitelere yönlendirme yapılmasını ve aile istediği için bale ya da futbola gönderilmemesi gerektiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Aktan, “Çocuklarınız için gerekirse her hafta başka bir sosyal aktivitede kendini denemesine fırsat verin, istiyorsa sadece odasında oyuncaklarıyla oynayıp hayaller kursun, istiyorsa kitap okusun. Sonunda doğruya ulaşacaksınız. Onlara dünyayı keşfedebilecekleri aktiviteler hazırlayın ve bazılarına eşlik edin. Unutmayın, çocuklar ebeveynleriyle oyun oynamaktan çok hoşlanırlar. Bazen bir süper kahramana dönüşürken bazen de iyi kalpli bir korsanı canlandırabileceği ortamlar sunun. Yani çocuğunuzun ders çalışırken de oyun oynarken de kitap okurken de kendini mutlu hissedebileceği ve onu destekleyebileceğiniz odalar tasarlayın.”

    “Çocuklarınıza farklı perspektiften bakmayı öğretin”

    Ayrıca oda tasarımı konusunda ebeveynlerin Çilek’ten destek alınabileceğini söyleyen Klinik Çocuk Psikoloğu Yrd. Doç. Dr. Z. Deniz Aktan, “Çilek, çocukların hayal dünyalarını gerçeğe ulaştıran mobilyalar tasarlarken, aynı zamanda akademik başarıyı desteklemek adına modern çalışma masası ve çocuk odası dizaynları ile siz ebeveynlere de destek oluyor. Kim bilir? Belki bu sene bir değişiklik yapıp karne gelince çocuğuna hediye alarak koşullu kabul gösteren ebeveynlerden olmaktansa, her koşulda ona sevginizi sunup herhangi bir gerekçe olmadan da onu Çilek’le mutlu ederek şaşırtan bir ebeveyn olmayı tercih edebilirsiniz” diye açıkladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.