DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çocuklar için en güzel yaz planı KidzMondo Yaz Kampı

    Çocuklar için en güzel yaz planı KidzMondo Yaz Kampı
    29.05.2017
    A+
    A-

    Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan, mimarisiyle gerçek dünyanın küçültülmüş hali olan ve 40 farklı meslek ünitesinin yer aldığı 4000 m2 büyüklükteki KidzMondo’da çocuklar yaz tatili süresince hem eğlenecekler hem de hayal ettikleri mesleği keşfetme şansı bulacaklar.


    Uzmanlık eğitimleriyle, meslekler belirleniyor
    Davranış Bilimleri Enstitüsü tarafından özel eğitimlerle belirlenen 150 kişilik KidzMondo İstanbul ekibinin çocuklara eşlik edeceği yaz kampı kapsamında, profesyoneller tarafından hazırlanan dört uzmanlık alanı bulunuyor. Bu uzmanlık alanları arasında Hayat Kurtaran Meslekler Eğitimi, Medya Eğitimi, Sahne Sanatları Eğitimi ve Teknoloji Eğitimi yer alıyor.
    *Hayat Kurtaran Meslekler Eğitimi
    KidzMondo’da Hayat Kurtaran Meslekler Eğitimi’ne katılan kampçılar 5 gün boyunca 10 saatlik programda özel eğitim alacaklar. Kampçılar mesleki oyunlar oynayacak, ilk yardımdan arama kurtarmaya, olay yeri incelemeden yangına müdahaleye kadar hazırlanan içerikleri öğrenecekler. Diğer zamanlarda ise trafik, güvenlik kuralları, astronomi bilimi ve uzay hakkında mesleki aktiviteler gerçekleştirecekler. İlk gün ve son gün gerçekleştirecekleri sağlık, güvenlik, olay yeri inceleme ve itfaiye arama kurtarma koordinasyonlu aktivitelerle kendi gelişimlerini görme olanağı yaşayacaklar.
    *Medya Eğitimi
    Medya Eğitimi’ne katılan kampçılar, medya alanında işin profesyonelleriyle çalışacaklar. Eğitime katılan kampçılar, kitle iletişim araçları hakkındaki bilgilerini derinleştirirken aynı zamanda hızla gelişen teknolojiyi kullanarak insanlar arasındaki bilgi alışverişini sağlamanın önemini deneyimlemiş olacaklar. Kamp süresince gazete tasarım, fotoğrafçılık, kamera ve prompter kullanımı, radyoculuk, reji odası ve ekipmanı, sunuculuk ve spikerlik gibi alanlarda eğitim alacaklar. Bu program sonunda kritik yapabilme, yaratıcı ve bağımsız düşünebilme yetenekleri kazanan katılımcılar, aynı zamanda sanatsal bakış açılarını geliştirecekler. Eğitimin sonunda, seçtikleri medya alanında eğitim programına bağlı olarak yaptıkları programları ve tasarımları sergileyecekler.
    *Sahne Sanatları Eğitimi
    Sahne Sanatları Eğitimi’ne katılan kampçılar, Sahne ve Gösteri Sanatları konusunda yetkin profesyonellerle çalışacaklar. Estetik algılarını geliştirmekle birlikte kendi yaratıcılıklarını ve ifade güçlerini deneyimleyerek keşfetme olanağı bulacaklar. Yaratıcı drama saatinde bir oyuncunun zihinsel ve fiziksel hazırlık sürecini, müzik ve dans saatinde bir müzisyenin ve dansçının repartuarını ve koreografisini şekillendirme sürecini,kostüm tasarım saatinde bir gösteri için kostümlerin yapım sürecini,dekor tasarım saatinde ise sahnede performansa uygun dekorun ve ışığın geliştirme sürecini öğrenecekler. Eğitimin sonunda, program kapsamında belirlenen tiyatro veya dans gösterilerinden istediklerini sahneleyebilecekler.
    *Teknoloji Eğitimi
    Bilişim Garaj Akademisi işbirliği ile hayata geçirilen KidzMondo TeknoPark’ta çocuklar, yaş gruplarına göre farklı teknolojik eğitimlere katılacak. MEB onaylı eğitimlerde çocuklar hem bilgisayar teknolojisi & terminolojisi, donanım-yazılım bilgilerini öğrenecek hem de kodlama ve tasarım becerisi kazanacak. Bilgisayarda oyun oynamaktan daha fazlasını yapmak isteyen çocuklar, yarının mesleklerine bugünden hazırlanacak, geleceğe özgüvenle bakacak.Çocuklar, öğrendikleri bilişim yöntemleri sayesinde düşündükleri icatları tasarlayıp kendileri üretecek. Gündelik hayatta karşılaşacakları problemleri hızlıca çözme yetkinliği kazanacak. ‘Girişimci’ kişiliklerini keşfederek daha sağlıklı, kendine saygısı ve özgüveni yüksek, sorunları nasıl çözebileceğini bilen bireyler olarak yetişecek. Çocuklar, her an erişebilecekleri kendilerine ait eğitim platformu sayesinde anında tasarlayıp üzerinde çalışabilecek ve hatta üretebilecek.
    Takım Oyunları ve Sanat Atölyeleri ile sınırsız eğlence çocukları bekliyor
    KidzMondo Yaz Kampı süresince, uzmanlık eğitimi dışında kalan zamanlarda çocuklar yeni arkadaşlıklar kurup düzenlenen birbirinden eğlenceli aktivitelerde de yer alabilecekler. Ülker ile Zinde Kal Sabah sporu, tanışma oyunları, güven ve ekip çalışması oyunu, ikna ve iletişim oyunu, enerji oyunları, kayıp hazine avı oyunundan oluşan takım oyunlarının yanı sıra Faber Castell el beceri atölyelerinde yaratıcılıklarını geliştireceklerdir. El Beceri atölyeleri arasında takı atölyesi, bardak boyama atölyesi, slime yapımı, geri dönüşüm atölyesi, baskı çalışması boyama atölyesi,kar küresi yapımı, ilk imzam resim atölyesi ve maske boyama atölyesi yer alıyor. Bunların yanı sıra özel olarak hazırlanan Pazartesi günleri terrarium atölyesi, Salı günleri ebru atölyesi, Çarşamba günleri sabun ve kokulu taş yapım atölyesi, Perşembe günleri de şefler atölyesi sayesinde çocuklar hem yeni bilgiler öğrenecek hem de kendilerinde güven duygusunu geliştirebilecekler. Ayrıca el yıkama eğitimi alan çocuklar eğlenirken kendi hijyenlerini nasıl koruyacaklarını da öğrenecekler.
    Kayıt dönemi Haziran’da…
    KidzMondo Yaz Kampı, 12 Haziran – 15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
    Hangi yaş aralığı için uygun?
    Haftanın beş günü 09:00-18:00 saatleri arasında düzenlenecek yaz kampları için önerilen yaş aralığı 5-11. Katılımcıların okuma yazma bilmesi uzmanlık alanlarında kendilerine kolaylık sağlayacak. Ayrıca çocuklar isterlerse kapanış saatine kadar parkta kalıp diğer aktivitelere de katılabilecekler.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.