DOLAR 32,553
EURO 34,8772
ALTIN 2430,398
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Geberit, üstün tasarım ve teknolojiyle suyun geleceğini koruyor

    Geberit, üstün tasarım ve teknolojiyle suyun geleceğini koruyor

    İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, dünyanın ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan daha sürdürülebilir bir geleceğe sahip olması adına Avrupa’daki sektör liderliği konumunu suyu koruma konusunda da sürdürüyor. 2007’den bu yana Ecodesign ilkesi doğrultusunda sürekli olarak ürünlerinin geliştirilmesine önem veren Geberit, bu sayede her yeni ürünü ekolojik açıdan bir öncekinden daha iyi duruma getiriyor. Ürünlerinin teknolojisi ve tasarımını optimum şekilde koordine ederek gerçek fayda sağlayacak şekilde kullanıcıyla buluşturan marka, su tasarrufunu mümkün kılan sistemlerle 30 yılı aşkın süredir sürdürülebilirlik stratejisini güçlendiriyor.

    Kaynakların verimli kullanımını mümkün kılan çevre dostu ve verimli ürünlerle sürdürülebilirliği ve beraberinde su tasarrufunu uzun yıllardır ana gündem maddeleri arasında bulunduran sıhhi tesisat devi Geberit; sektörüne kazandırdığı farkındalıkla İsviçre, Almanya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkede su tasarrufuna dair kuralları değiştirdi. Suyun verimli kullanımı adına standartlarını her geçen yıl yükselten Geberit, böylelikle Birleşmiş Milletler 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne de önemli bir katkı sağlıyor. Su tasarrufu sağlayan sistemler geliştirirken mevcut teknolojilerini daha da ileri taşıyan marka, özellikle laboratuvarlarda ve üretim sürecinde suyun yeniden kullanılması konusunda hassas davranıyor.

    Tasarım ve işlevsellikte su tasarrufunu mümkün kılan en ufak bir detay atlanmıyor

    Binalarda suyun taşınmasını temel yetkinliklerinden biri olarak kabul eden Geberit, yüksek hijyen standartları ve kaynakların ekonomik kullanımını sağlayarak ekolojik açıdan sürdürülebilir kalkınmaya önemli bir katkıda bulunuyor. Bir hanenin günlük su tüketiminin yaklaşık üçte birini oluşturan klozet sistemlerinin su tasarrufundaki önemini bilen Geberit, bunun için üç kilit noktaya odaklanıyor. Bu sayede verimli ve kaynak tasarrufu sağlayan kumanda kapakları ile klozetin en uygun şekilde yıkanması etrafında geliştiriliyor. Böylelikle kullanılan su miktarını en aza indiren optimum yıkama performanslı kumanda kapaklarıyla ortalama altı litre su tasarrufu sağlanıyor. İkinci kilit nokta ise rezervuardan gelen su akışının klozete girdiğinde seramik yüzeye çarpması da tasarruf sağlayan bir diğer nokta oluyor. Bunun için seramik yüzeyin iç geometrisini su akışının verimli bir şekilde yönlendirileceği şekilde tasarlayan Geberit, Turboflush özelliği ile su tasarrufu için önemli bir potansiyel yaratıyor. Son olarak 14 litreye kadar su kullanan klasik kumanda kapakları yerine çift kademeli sistemle ciddi oranda tasarruf sağlayan marka, böylelikle optimum oranda suyla yıkama gerçekleştiriyor. 2015 yılından bu yana üretimde su tüketimini yüzde 20’den fazla azaltan Geberit, bu yöndeki çalışmalarıyla EcoVadis Sürdürülebilirlik Sıralaması’nda yüzde 5’lik dilimde yer alıyor.

    Tüm yaşam alanlarına dair su tasarruflu çözümler Geberit’te

    Geberit’in su tasarrufu yapan çözümleri arasında bulunan Acanto Rimfree® klozet, 2,6 veya 4 litre alternatifli verimli su kullanımıyla Geberit’in en yeni teknolojisini ön plana çıkarıyor. Rezervuardan klozet giderine kadar olan tüm su yolunun optimize edildiği üründe az miktarda suyla dahi en verimli yıkama performansı sunuluyor. Sürdürülebilir bakış açısıyla tasarlanan yeni nesil pisuvar sistemleri ise genel yaşam alanlarında aşırı su kullanımını kontrol altına alıyor. Kendi enerjisini üretebilen kontrol ünitesi opsiyonu sayesinde kaynak ve su tüketimini minimize etmeye odaklanan pisuvar sistemlerinin püskürtme başlığı 0,5 litre su ile optimum deşarj imkanı sağlar.Susuz çalışan pisuvarlarda jel ya da su ile sık temizlik sağlamasa da Geberit’in özel membranlı sistemi kötü kokuların sifondan dışarı yayılmasını önler. Elektronik olarak kontrol edilebilen bataryalarla geleneksel sistemlere kıyasla su tüketimini yüzde 50’nin üzerinde azaltmaya yardımcı olan Geberit, duvara monte edilen versiyonlarla da temizliği daha kolay hale getirerek aşırı su kullanımının önüne geçiyor. Bunun en iyi örneklerinden biri olan Geberit ONE ankastre bataryalar, Geberit’in sayısız lavabo modelinin yanı sıra diğer tedarikçilerin lavabolarında da ergonomik olarak kullanılmasını ve optimum şekilde yıkanmasını sağlıyor. dakikada maksimum 5 litre akış hızına sahip ve su tasarruflu bir perlatöre sahip olan batarya, tasarrufun ve konforun kombinasyonunu bir arada veriyor. Suyu en değerli doğal kaynaklardan biri olarak görüp sorumlu bir şekilde kullanmanın önemini vurgulayan uygulamalar gerçekleştiren Geberit, bu sayede uzun yıllara dayanan sorumluluğuyla sürdürülebilir kalkınmayı destekliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.